El piano com a gran protagonista

0
1410

Del 2 de juny al 19 d’agost, el claustre romànic de Peralada serà l’escenari de set actuacions musicals


 

Aquest instrument serà el fil conductor dels concerts al claustre romànic de Peralada. El 23è Cicle de Concerts de Sant Domènec se celebrarà durant els mesos de juny, juliol i agost i comptarà amb set actuacions, de grups i estils ben diferents. Això sí: el piano sempre hi serà present.

El cicle arrencarà a principis de juny amb un quartet de música antiga, els Mos Azimans. En el marc de la Fira Medieval Na Mercadera, la banda rescabalarà cançons trobadoresques. La següent actuació anirà a càrrec del cantautor Manu Guix, qui, després de quatre anys sense publicar cap disc, oferirà els temes del seu nou àlbum, Després de tot. Per la seva banda, la garrotxina Clara Bonfill, amb arrels a Peralada, cantarà havaneres amb la companyia del pianista Marc Mas i del contrabaixista Pedrito Martínez.

Les músiques vingudes d’arreu del món també hi tindran cabuda. El duet MazikDuo, format pel clarinetista Tolo Genestar i el pianista Marc Sumsi, recupera la cultura jueva amb la seva fusió de música clàssica amb el klemzer, dels jueus de l’Europa Oriental.

De cara a l’agost, Daniel Ligorio, a qui la directora del Cicle Abigaïl Prat va definir com un «prodigi» durant la presentació dels concerts, retrà un homenatge al compositor Claude Debussy en l’any del centenari de la seva mort i a Leonard Bernestein, de qui també es commemora el centenari del seu naixement. Una setmana més tard, les dives del blues, Big Mama Montse & Sister Marion, tornaran a trepitjar el claustre amb un repertori dedicat a les dones. El grup vocal The Hanfris Quartet farà el darrer espectacle, el 19 d’agost, quan oferirà els seus ritmes alegres amb temes de rock, jazz, punk i swing.

CANVIS. Aquest any canvien els horaris de les actuacions. Es faran a les 10 del vespre amb l’excepció del primer de Mos Azimans, que se celebrarà a les 8. La majoria dels concerts són gratuïts menys els de Manu Guix, Daniel Ligorio i The Hanfris Quartet, que costaran 3 euros.

PERALADA, DESTÍ MUSICAL. Abigaïl Prat, la directora del Cicle, Rosa Cortada, regidora de Cultura del municipi, i Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada van desvelar el cartell la setmana passada i van remarcar la importància d’unir esforços per convertir Peralada en una destinació musical. Prat va agrair el suport del Festival Castell de Peralada pel que fa a la promoció i la difusió dels esdeveniments: «Tenim la sort de tenir un germà gran que els acull», va assenyalar. Aguilà, per la seva banda, va considerar la programació del cicle com a «exquisida i plena d’energia». «No hi haurà dia a l’estiu sense música a Peralada», va concloure.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li