El perquè d’una abstenció

0
52508

A nosaltres no ens poden acusar d’incoherents, hem fet el mateix que l’any passat: llegir atentament els informes d’intervenció, fer aportacions al pressupost i abstenir-nos per no impedir la seva aprovació. Estarem amatents a l’execució de les nostres esmenes i seguirem oberts a col·laborar amb el govern en benefici de la ciutat. Veiem, però, molt complicat que el govern pugui tirar endavant amb 5 regidors com creu l’alcaldessa, pensem que és molta feina i que les àrees se’n ressentiran i tenim molts dubtes sobre el futur.

Les nostres esmenes han estat prudents, com sempre, però valorem positivament que al final hagi resultat un pressupost compartit molt millorat entre tots, complementat amb les aportacions de la majoria de grups municipals. Acceptem com a nostres moltes de les esmenes que han introduït altres partits. Tanmateix, nosaltres hauríem reduït més les despeses de funcionament, hauríem retocat altres partides en amunt o avall, i hauríem salvat una partida per realitzar tots els informes necessaris per calibrar adequadament el projecte del Museu del Circ, al qual nosaltres seguim apostant. Però crec que el nostre partit ha estat a l’altura de les circumstàncies, després de la trencadissa del govern no hem actuat amb irresponsabilitat volent que s’acabin d’estavellar, i hem obrat pensant en la ciutat com sempre hem vingut fent.

Pel que fa a les nostres aportacions, hem aconseguit arranjar la pujada del Castell i els accessos a l’estadi Albert Gurb i al pavelló, renovar la subvenció de l’IBI a les famílies monoparentals, canviar les torres de llum de l’estadi, l’acondicionament del solar propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social per l’aparcament dissuasiu del carrer Migdia amb l’ampliació de vorera corresponent, l’augment del 15% de la partida per Teleassistència, la creació d’unes pistes polivalents (futbol, petanca, bàdminton, ping-pong) a Horta Capallera (Parc de les Aigües) que beneficiarà als barris Cendrassos, Eixample i Horta de l’Hospital, la nova senyalització sobre la reducció de l’horari de les zones de càrrega i descàrrega,… entre altres punts, tots ells inclosos en el nostre programa electoral. Hem demanat també un estudi del patrimoni de l’Ajuntament per veure si algun immoble es pot vendre per eixugar més dèficit i que s’estudiï refinançar els crèdits actuals negociant els interessos a la baixa.

Totes són intervencions directes, concretes, verificables, que afectaran el benestar dels figuerencs i que suposen quantitats de diners modestes, en la nostra línia d’oferir solucions senzilles als problemes dels ciutadans i fer-ho sempre amb sentit comú. Per tot això, dijous passat vàrem fer una abstenció responsable a l’aprovació del pressupost per aquest 2017 que ja no podia retardar-se més. A partir d’ara vigilarem l’execució del pressupost, de manera especial de les nostres esmenes, però també del conjunt global, que es dugui a terme amb rigor i a bon ritme perquè Figueres ho necessita i ho mereix. No podem perdre més temps en baralles partidistes i personalismes. El pressupost final és substancialment millor que el presentat a l’inici, qui és el guanyador?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li