El nou ritme de l’Empordà

0
764

Per demostrar que són un grup de dones innovadores, el passat 17 d’octubre, a l’inici de la primera activitat pública que han organitzat per aquest curs, cinc de les membres de la Xec (Xarxa d’Emprenedores Competents) es van posar a ballar davant la sorpresa -primer- i l’admiració -després- de tots els assistents. L’acte es va celebrar a la galeria El Claustre de Figueres i va consistir en una xerrada a càrrec de Moisès Sala, director de TVG Choir, un grup de gospel que en pocs anys ha triomfat per tots els escenaris de Catalunya i que lidera un grup de 80 persones, a banda de la seva feina professional com a director financer d’una empresa. La seva experiència al capdavant d’aquest col·lectiu va ser el tema de la seva intervenció, fet que va motivar diverses preguntes dels assistents.
Montse Sanjaime, que dirigeix una assessoria per a la creació i reorientació d’empreses, és la presidenta de la Xec i recorda que els inicis del col·lectiu cal cercar-los, ara fa dos anys i mig, quan “un grup de dones de la comarca, de perfils i sectors professionals molt diferents, vàrem prendre part en un curset adreçat a emprenedors. Tot allò que havíem après no ens va deixar indiferents i decidirem trobar-nos periòdicament, crear una mena d’associació i transmetre aquesta idea de superació a altres dones. Hi ha gent molt preparada, però sovint es troben amb unes barreres degudes principalment al rol tradicional que ha jugat la dona en la nostra societat”.
Acompanyen Sanjaime en l’equip de la Xec set dones més: Nuri Brugat, Carme Campos, Carme Díaz, Vanessa Folguera, Sílvia Ruiz, Lia Mestre i Dolors Yuste. Durant un any i mig es van reunir setmanalment per anar preparant els objectius de l’associació, redactar els estatuts, presentar-se davant de les administracions, assistir a diferents esdeveniments i preparar un conjunt d’activitats a les quals han donat inici aquest curs amb la xerrada de Moisès Sala, que tindrà contuïtat amb una trobada trimestral d’aquest tipus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li