El Museu de l’Empordà s’obrirà a la ciutat amb un vestíbul a peu de carrer i un auditori

0
717

Les instal·lacions se sotmeten a uns treballs ambiciosos, que són el punt de partida d’una reforma integral de l’edifici


Avancen les obres de reforma al Museu de l’Empordà, que està tancat al públic des del passat 18 de juliol. Les instal·lacions se sotmeten a uns treballs ambiciosos, que són el punt de partida d’una reforma integral de l’edifici. Coincidint amb una visita d’obres, dijous passat es va mostrar l’interior de les instal·lacions i es va confirmar la data de finals de gener o principis de febrer per l’obertura al públic.

La gran novetat del museu, un edifici que té 50 anys, és la millora de l’accessibilitat. S’eliminen els dos trams d’escala que conduïen a l’espai de recepció i queda habilitat un espai de benvinguda, a peu de carrer, que donarà lloc a un vestíbul amb biblioteca i botiga. Els arquitectes van definir aquesta zona com un àgora, és a dir, un espai més de trobada, obert a la ciutat. Una altra millora serà la il·luminació per l’obertura de la zona i la possibilitat de més llum exterior.

L’AUDITORI. La reforma també contempla la recuperació de l’auditori, que està situat al soterrani de l’edifici. Aquest espai ha estat en desús fins ara per incompliment de la normativa actual antiincendis i amb les obres s’habilitarà amb capacitat per a 50 persones i una zona de descans pels visitants.

Durant la visita d’obres, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va destacar que el museu és un actiu important que «s’obrirà més a la ciutadania» i va afegir que l’edifici estarà a l’alçada del «seu espectacular fons museístic» .Per la seva banda, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, va recordar la decisió, fa 53 anys, de l’Ajuntament de Figueres de construir l’edifici del Museu de l’Empordà a la part baixa de la Rambla. Martínez va dir que amb la reforma «aquest govern ha volgut recuperar aquesta fita històrica».

Les obres suposen una inversió de 490.000 euros, dels quals la Diputació n’assumeix 200.000. Aquests diners es destinen a la primera fase, que es duu ara a terme. La segona es tramitarà a partir del 2022 i actuarà als pisos superiors i implementarà un nou pla museològic i museogràfic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li