El Museu de l’Empordà mostra el procés creatiu de Pujolboira

0
916

Fotografies, esbossos i fins i tot un tros de motlle expliquen l’origen del timpà i les reixes de ferro de l’església de Sant Pere


A la sala petita del tercer pis del Museu de l’Empordà s’hi pot trobar una de les exposicions més curioses sobre l’església de Sant Pere. Es tracta d’una mostra en petit format que detalla el procés productiu de dues de les grans obres realitzades pel pintor i escultor Ramon Pujolboira (Barcelona, 1949 – Albons, 2019), les reixes de ferro que tanquen el porxo lateral de l’edifici i el timpà de sobre la porta d’entrada.

L’exposició esta formada per un munt de fotos de tot el procés creatiu, amb dibuixos i esbossos, amb en Pujolboira a l’estudi, projectant i realitzant les dues obres, així com en el taller del ferrer fent les reixes, a la foneria mentre fonien el bust de Sant Pere en bronze, i al taller de ceràmica fent el fons del timpà. També compta amb dues obres inèdites en guaix que són dos esbossos del timpà, i una part del motlle del bust i de la ceràmica.

El timpà, inaugurat el juny de 2008, presenta una escultura en bronze de Sant Pere jove sobre un fons mediterrani. Les reixes són de ferro forjat i tenen tres parts, una per a cada portalada.

La mostra s’engloba dins dels actes de commemoració del mil·lenari de la Parròquia, i es podrà veure fins el 7 de març de 2021.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li