El Museu de l’Empordà fa 75 anys i 50 anys, i organitza diversos actes per a celebrar-ho

0
657

De totes les activitats commemoratives que s’estan preparant des del mateix Museu de l’EmpordĂ , en destaquen dues: la presentaciĂł d’un llibre i es muntarĂ  una taula rodona entre antics directors


El Museu de l’Empordà està d’aniversari, i per partida doble. Aquest 2021 farà 75 anys que el ple de l’Ajuntament va aprovar l’acord a través del qual es va crear l’equipament, i també 50 anys des que es va instal·lar a la Rambla. I al llarg dels propers mesos s’organitzaran diverses activitats per commemorar l’efemèride.

El director del Museu, Eduard Bech; el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Alfons Martínez, i l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, van presentar ahir a la tarda els actes de commemoració, que es complementaran amb una campanya de comunicació titulada El Museu de l’Empordà fa 75 anys i 50 anys. Una campanya que, dissenyada per Àlex Gifreu (disseny gràfic) i Jordi Puig (responsable de les fotografies), compta amb diversos elements que es podran veure per tota la comarca, i també a les xarxes socials.

De totes les activitats commemoratives que s’estan preparant des del mateix Museu de l’Empordà, en destaquen dues. D’una banda, la presentació de la publicació Museu de l’Empordà. Essencials, que recull les obres emblemàtiques de la col·lecció de l’equipament. Es tracta d’una actualització de l’última guia, editada l’any 1999, que explica i contextualitza cronològicament les principals obres del museu. La presentació es farà el dijous 13 de maig a l’Auditori de Caputxins (19 h).

D’altra banda, per al 4 de juny (també a les 19 h a l’Auditori dels Caputxins) s’ha organitzat una taula rodona per dibuixar la història del Museu de l’Empordà amb persones vinculades a les seves direccions des que va obrir. Hi participaran Josep Maria Joan Rosa (que juntament amb Evarist Vallès i Joaquim Forn de Ribot es van ocupar la primera etapa del Museu a la Rambla), Alícia Viñas (directora del Museu durant més de 20 anys), Anna Capella (que va prendre el relleu a Alícia Viñas i va dirigir la institució fins al 2014) i Eduard Bech, que és el director actual.

Paral·lelament, al llarg d’aquest any també se celebraran diferents actes relacionats amb esdeveniments de la ciutat, com ara un espectacle amb el festival Figueres es mou, i activitats relacionades amb la resta d’equipaments culturals figuerencs, com per exemple, clubs de lectura amb la Biblioteca.

Durant la presentació d’ahir, Bech va destacar que «totes les persones que treballem des del Museu de l’Empordà ho fem pensant en la gent que ens visita, volem sorprendre i, en la mesura del possible, fer millor la vida de totes elles». El regidor de Cultura, Alfons Martínez, va ressaltar que «un museu és museu per la seva col·lecció, i la del Museu de l’Empordà ha de seguir creixent gràcies a la política d’adquisicions i a la suma de dipòsits, donacions i compres que es fan any rere any». I Agnès Lladó va posar en valor que «en 75 anys els museus han canviat radicalment, avui són espais socials, agents provocadors, i el Museu de l’Empordà ha de seguir treballant per convertir-se en aquesta institució de referència que totes volem».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li