El Museu de l’Empordà acull la mostra ‘Tura Sanglas i Rosa Tharrats, un diàleg artístic’

0
960

L’exhibició ofereix una conversa artística amb quinze obres de Tura Sanglas i vint-i-quatre de Rosa Tharrats


Les dues primeres plantes del Museu de l’Empordà de Figueres acullen des del dissabte 24 d’abril, fins al 12 de setembre la mostra Tura Sanglas i Rosa Tharrats, un diàleg artístic. Una exposició comissariada per Laura Cornejo, ideòloga d’aquesta conversa entre les dues creadores a «partir de la identificació del seu treball amb el que seria la matèria plàstica i l’objecte». Una conversa artística basada en la feina de Cornejo, ja que ha estat ella la que «ha anat creant el diàleg amb obres que ja teníem fetes», comentat Tharrats. Les obres es troben ubicades en sis àmbits diferenciats: La matèria i la metàfora, poètica de l’objecte quotidià, plàstica del cos (femení); entre natura i cultura, expressivitat objectiva d’una flor, el cos inaudit i entramats interns. La clara diferenciació en temàtiques concretes, permet al visitant captar ràpidament el vincle i la interpel·lació entre obres aparentment inconnexes.

Aquesta mostra interdisciplinària és una simbiosi entre els dibuixos i les escultures de Tura Sanglas i els assemblatges i les manufactures tèxtils de Rosa Tharrats. Trenta-nou peces creatives (15 de Tura Sanglas i 24 de Rosa Tharrats), que no només ofereixen una heterogeneïtat de contingut, ja que també mostren la diversitat d’estils i de llenguatges d’art contemporani que utilitzen les dues creadores.

TERRITORI. El Museu de l’Empordà ha adquirit dues de les peces que s’exposen: Per a Isabel, de Tura Sanglas (imatge 1), i La trama turca de Rosa Tharats (imatge 2). Una clara aposta del Museu pel talent del territori, tal i com ha explicat el seu director Eduard Bech, en l’acte de presentació «volem donar visibilitat el talent d’artistes joves, però també fer un treball crític de la seva obra. Per això també editem un catàleg que serveixi per referenciar les seves obres, però també perquè serveixi perquè es puguin donar a conèixer més enllà d’aquest espai expositiu». Bech també ha aprofitat per convidar a l’espectador a «reflexionar de la creació contemporània a partir del treball que s’està fent a casa nostra».

Tant Tura Sanglas com Rosa Tharrats tenen els seus espais creatius a la comarca, a Ordis i Cadaqués, respectivament. Tot i la relativa proximitat territorial, fins a aquesta exposició les artistes no es coneixien. Les dues han realitzat el seu procés de producció artística de forma completament independent del treball de l’altra.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. Per a conèixer mes profundament la mostra s’han programat diverses jornades amb les seves protagonistes. La pròxima és aquest dissabte a partir de les set de la tarda, on hi ha prevista una visita comentada amb Laura Cornejo, comissària de l’exposició. El dilluns dia 3 de maig a les 12 del migdia, seran les artistes Tura Sanglas i Rosa Tharrats qui acompanyaran als visitants. Es indispensable fer reserva prèvia a través del correu infome@museuemporda.org o al telèfon 972 502 305.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li