El mural pòstum de Pujolboira, acabat

0
1041

La pintora noruega Cathrine Bergsrud completa el projecte de seixanta-sis metres quadrats de l’absis i la cúpula de l’església de Santa Anna de l’Estartit projectat per l’albanyenc Ramon Pujolboira l’any 2017


El Mural de l’absis i la cúpula de l’església de Santa Anna de l’Estartit, projectat pel pintor Ramon Pujolboira, ja esta acabat. Es tracta d’una pintura de 66 metres quadrats, on es representa l’escena del bateig de Jesucrist en un riu Jordà que Pujolboira situa a la gola del Ter, davant un horitzó mediterrani amb les illes Medes al fons, amb pins, xiprers i oliveres de l’Empordà. Dinou personatges envolten la parella protagonista durant el bateig, amb els peus immersos en l’aigua del Jordà, o potser del riu Ter.

L’obra, que va projectar i començar a pintar en Ramon Pujolboira i que va deixar inacabada en morir el setembre de 2019, ha estat finalitzada per la pintora noruega Cathrine Bergsrud.

EL RECORREGUT. Pujolboira va rebre l’encàrrec per realitzar una pintura mural a l’absis de l’església de Santa Anna per la commemoració del seu centenari, de part del mossèn Josep Barcons, rector de l’Estartit. Tot just acabava de finalitzar el mural del darrer sopar de l’església d’Albons l’any 2017. L’albanyenc va dibuixar el projecte per complet, fins i tot el pintà sobre paper a l’estudi a mida real. Abans de la seva mort, Pujolboira va deixar una tercera part pintada sobre la tela final i no el va poder acabar.

Amb el desig que l’obra s’acabés, la família va contactar amb la pintora Cathrine Bergsrud, qui acceptà el projecte. L’artista noruega es capbussà en el món Pujolboira, treballant intensament des del seu estudi al Penedès, l’estudi d’en Ramon Pujolboira a Albons i, finalment, sobre les parets de l’església de l’Estartit. En el muntatge final han col·laborat molts amics i alumnes d’en Ramon Pujolboira que, sota la direcció del seu fill Aleix, el van poder enllestir per Santa Llúcia, la data prevista per a la seva inauguració. Desafortunadament, no es va fer cap acte per les restriccions de la pandèmia.

L’obra es pot visitar en els horaris d’obertura de l’església, i fins i tot s’hi pot concertar una visita a través del telèfon 625 201132.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li