El Motel EmpordĂ , premiat

0
956

El cuiner del Motel Empordà de Figueres Jaume Subirós i la família Mercader van ser guardonats, dijous passat, amb el I Premi G! Especial Juli Soler i Lobo, creat el 23 de juliol de 2015, que distingeix persones, projectes, empreses i institucions que treballen per al desenvolupament del sector de la gastronomia i que alhora projecten les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona. El premi s’ha adreçat a Subirós i a la família Mercader en reconeixement a la seva tasca personal i professional en el sector de la gastronomia, que acumulen prou mèrits, com ara la vocació de servei, la cultura de l’esforç, la dedicació i l’estima a la terra, per esdevenir un exemple.
Els premis G! de Turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, han arribat a la desena edició, en un acte que va tenir lloc dijous, al Mas Marroch de Vilablareix, al qual van assistir més de 300 persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.
L’acte va estar presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava, Pere Vila; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, i va ser conduït pels actors Fel Faixedas i Carles Xuriguera.
Jaume Subirós va néixer a Santa Llogaia d’Àlguema, el 18 de setembre de 1949, i quan tenia 30 anys, a causa de la mort sobtada del seu propietari, es va fer càrrec dels dos establiments fundats per Josep Mercader, el Motel Empordà i l’Almadrava Park. Però amb només 11 anys ja treballava al restaurant figuerenc, fent de grum. Quan Subirós va agafar les regnes de l’emblemàtic establiment, va saber ser fidel al llegat rebut: mantenir l’equilibri entre tradició i una continguda actualització. Una tradició que es concreta en el respecte al producte, l’estacionalitat i les tècniques de sempre. I una obertura pròpia dels llocs de frontera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li