El Miquel Mas, des de la pantalla?

0
961

Si no es produeix un gir inesperat, l’Obert del Club d’Escacs Figueres d’enguany es farà via telemàtica


 

Els escacs són una de les disciplines esportives que millor s’han adaptat en aquestes circumstàncies telemàtiques sorgides arran de la pandèmia de la Covid-19. De fet, durant aquestes setmanes han proliferat arreu els campionats i tornejos a cop de clic, un camí que molt possiblement haurà de seguir l’Obert Internacional d’Escacs de Figueres Miquel Mas, organitzat pel Club d’Escacs Figueres.

El torneig celebrarà la 21a edició del 14 al 16 d’agost. Resta pendent saber, però, amb quin format es disputarà finalment, tot i que des de l’entitat organitzadora auguren un desenllaç telemàtic. «Si no es pot fer presencialment, que és gairebé segur que serà així, ja estem estudiant com fer el pla B, que seria jugar en línia», explica el president del club, Carles Falgueras.

Ara bé, el perfil de campionat que es planteja des del club empordanès difereix bastant dels tornejos que aquests dies han coexistit a la xarxa. En aquest sentit, els campionats en línia d’aquests dies acostumen a jugar-se en la modalitat blitz –llampec– i la majoria no presenten premis econòmics per als guanyadors, mentre que el futur Obert Miquel Mas aposta per una altra via: «El que plantegem és que les partides no siguin lentes, perquè cal controlar que la gent no faci trampes, però sí que apostem per uns escacs actius, és a dir, amb uns ritmes de partida de 15 minuts (més el temps de jugada). D’altra banda, també donaríem alguns premis en metàl·lic, quantitats que no serien les mateixes que en el cas dels campionats presencials, però de totes maneres intentarem donar algun premi», subratlla Falgueras. Que hi hagués premi, per tant, suposaria el cobrament «simbòlic» d’una inscripció que hauria de servir, diu el president del club, per «cobrir les tasques d’organització i els mateixos premis».

«PERFILAR EL SISTEMA». A l’espera d’acabar de decidir com serà el Miquel Mas d’aquest any, les inscripcions encara no s’han habilitat. «La idea és acabar de perfilar el sistema, veure com es decideix el tipus de competició i, a partir d’aquí, promocionar l’Obert a principis de juny, sigui en modalitat presencial o en línia», concreta Falgueras, qui també afegeix que en aquests moments encara no s’ha establert el límit d’inscripcions en cas que la competició es faci a través de la pantalla. «Ho estem estudiant», diu.

LA FORMACIÓ, GAIREBÉ INTACTA. Que els escacs s’han adaptat a la competició a cop de clic ho justifica el volum d’activitat del Club Escacs Figueres d’aquests dies. Així doncs, Falgueras remarca que en aquests moments «mantenim pràcticament el cent per cent de les activitats de formació». «Sí que és veritat que al principi vam viure una setmana d’incertesa, calia saber com gestionàvem la situació, però vam escollir l’Skype com a opció per continuar amb les formacions i està funcionant a la perfecció, fins al punt que hem aconseguit mantenir l’activitat habitual».

De fet, a través de l’ordinador els jugadors de l’entitat figuerenca han pogut participar aquests dies en nombrosos tornejos i competicions. Molts d’aquests, creats pel propi club i dirigits sobretot als joves valors, tot i que també s’ha participat en altres esdeveniments virtuals oberts. «Hem organitzat des de tornejos més centrats en la gent del nostre club fins a competicions en obert on s’hi han afegit altres escaquistes d’arreu», subratlla Falgueras. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li