El Millor Postre d’Espanya 2018

0
2277

El jove cuiner Arnau Triola ha elaborat les postres guanyadores del Concurs Nacional de Joves Cuiners


 

Un centenar de persones van degustar el que actualment és considerat el Millor Postre d’Espanya 2018. El cuiner encarregat d’elaborar aquesta delícia va ser el jove navatenc Arnau Triola al Concurs Nacional de Joves Cuiners de Segòvia. La degustació de les postres es va fer posteriorment a la Farinera de Sant Lluís, a Pont de Molins. Entre els convidats hi havia els alcaldes de Llers, Navata i Pont de Molins, a banda d’una gran multitud d’amics i companys del xef.

UN â€CUBALIBRE’. Aquesta va ser la inspiraciĂł del jove cuiner, que amb 23 anys era la segona vegada que participava en aquest concurs culinari. Triola explica que havien de realitzar unes postres amb un ingredient principal: la Coca-Cola, ja que la reconeguda marca de refrescs Ă©s un dels patrocinadors de la competiciĂł.

Ă€NGEL REYNAL

El cuiner diu que el primer que li va venir al cap abans de fer les postres va ser «el típic gelat Dràcula, fet amb Coca-Cola, vainilla i maduixa, però després vaig pensar a fer un cubalibre, perquè això segur que tothom ho coneix». Amb aquesta idea va elaborar una elaboració d’allò més treballada i detallada. El primer ingredient de les postres de Triola era una crema de Coca-Cola acompanyada d’un gelat de rom amb pols de pi i amb cobertura (topping) de gelatina de llimona, avellanes caramel·litzades i gerds. A la peça, l’acompanya una barrica de xocolata, ja que tal com explica el cuiner, «a les barriques és on es fa el rom i on se n’aconsegueix el sabor», per això Triola fa una barrica de xocolata fumada, que en trencar-se «els aromes cauen».

Una de les curiositats de les postres és que estan presentades dins una ampolla de rom, tallada per la meitat. I els toppings es posen sempre en xifres imparells, com ara tres, «perquè quedi més ben repartit al plat», explica Triola.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li