
El jove cuiner Arnau Triola ha elaborat les postres guanyadores del Concurs Nacional de Joves Cuiners
Un centenar de persones van degustar el que actualment Ă©s considerat el Millor Postre d’Espanya 2018. El cuiner encarregat d’elaborar aquesta delĂcia va ser el jove navatenc Arnau Triola al Concurs Nacional de Joves Cuiners de Segòvia. La degustaciĂł de les postres es va fer posteriorment a la Farinera de Sant LluĂs, a Pont de Molins. Entre els convidats hi havia els alcaldes de Llers, Navata i Pont de Molins, a banda d’una gran multitud d’amics i companys del xef.
UN â€CUBALIBRE’. Aquesta va ser la inspiraciĂł del jove cuiner, que amb 23 anys era la segona vegada que participava en aquest concurs culinari. Triola explica que havien de realitzar unes postres amb un ingredient principal: la Coca-Cola, ja que la reconeguda marca de refrescs Ă©s un dels patrocinadors de la competiciĂł.

El cuiner diu que el primer que li va venir al cap abans de fer les postres va ser «el tĂpic gelat DrĂ cula, fet amb Coca-Cola, vainilla i maduixa, però desprĂ©s vaig pensar a fer un cubalibre, perquè això segur que tothom ho coneix». Amb aquesta idea va elaborar una elaboraciĂł d’allò mĂ©s treballada i detallada. El primer ingredient de les postres de Triola era una crema de Coca-Cola acompanyada d’un gelat de rom amb pols de pi i amb cobertura (topping) de gelatina de llimona, avellanes caramel·litzades i gerds. A la peça, l’acompanya una barrica de xocolata, ja que tal com explica el cuiner, «a les barriques Ă©s on es fa el rom i on se n’aconsegueix el sabor», per això Triola fa una barrica de xocolata fumada, que en trencar-se «els aromes cauen».
Una de les curiositats de les postres és que estan presentades dins una ampolla de rom, tallada per la meitat. I els toppings es posen sempre en xifres imparells, com ara tres, «perquè quedi més ben repartit al plat», explica Triola.
Leave a Reply