El Mediterranean Guitar Festival 2022 programa 130 concerts fins a l’octubre

0
672

A la comarca hi haurà actuacions a partir del juny a esglésies de Castelló d’Empúries, el Port de Selva i Llançà


Reconeguts guitarristes internacionals i catalans o residents a Catalunya oferiran fins al 27 d’octubre fins a 130 actuacions a diferents esglésies de la costa catalana. Aquesta és l’aposta del Mediterranean Guitar Festival 2022, un festival que gira al voltant de l’ampli ventall que ofereix l’instrument de les sis cordes, on són presents els diferents estils, com la guitarra clàssica, el flamenc, la guitarra espanyola, la guitarra romàntica, un recital de violoncel basat en la figura de Bach, inclòs un sextet de corda i diversos concerts amb or­questres.

Un total de 45 formacions diferents, entre les quals destaquen figures de reconegut prestigi com Ana Vidovic (considerada per la crítica com la millor guitarrista del món), l’Orquestra del Maresme, amb la guitarra solista del nord-americà Celil Refik Kaya, l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, Javier Gavara, la Camerata Venezia i Anabel Montesinos, entre d’altres.

A la comarca. Hi ha tres punts de la comarca que acolliran actuacions. Cada dilluns, del 18 de juliol fins al 22 d’agost, l’església de la Mare de Deu de les Neus del Port de la Selva acollirà una actuació, on destaca la formació de la Camerata Venezia, que interpretarà les cèlebres Quatre estacions de Vivaldi (8 d’agost).

Els divendres l’acció se situarà a l’església de Sant Vicenç de Llançà, amb actuacions durant tot el mes de juliol i agost, entre elles la del Tribut a Paco de Lucía, de Javier Gavara (19 d’agost).

El darrer espai on se celebraran actuacions a l’Alt Empordà és la Basílica de Santa Maria de Castelló, un dels més importants de tot el festival, amb vint-i-tres actuacions, on destaquen la del guitarrista nord-americà Celil Refik Kaya (9 d’agost), la de la que és probablement la millor guitarrista clàssica espanyola, Anabel Montesinos (16 d’agost) i l’Orquestra de Guitarres de Barcelona (20 d’agost), que es presentarà amb més de vint guitarristes dalt de l’escenari.

Com cada any totes les actuacions estan programades a les nou del vespre, i les entrades es poden adquirir a través del web mediterraneanguitarfestival.com i també els dies de concert a la taquilla de cada una de les esglésies a partir de les 20 h.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li