El Logis Empordà crearà 2.000 llocs de treball i una inversió de 200 milions d’euros

0
1221

El conseller de Territori i Sostenibilitat presenta la segona fase d’urbanització de l’espai que començarà al setembre


Anunci important aquest dilluns amb la visita a la comarca del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El Logis Empordà generarà 200 milions d’euros d’inversió privada i 2.000 llocs de treball, segons ha assegurat el mateix Calvet, que ha presidit la presentació de la segona fase d’urbanització del gran centre per a la logística i la distribució del Far de l’Empordà.

Els treballs començaran el setembre vinent i es preveu que tinguin una durada d’uns deu mesos amb un pressupost de 5,7 milions d’euros. L’actuació permetrà que entre dotze i quinze empreses logístiques s’hi puguin instal·lar. Pel conseller Calvet, es tracta d’una localització «estratègica» que afavorirà el desenvolupament del teixit empresarial de la comarca.

L’empresa pública Cimalsa, que gestiona el centre, ha adjudicat aquesta actuació atès l’avançat estat de negociació amb diverses empreses per assegurar-ne la instal·lació. Quan finalitzin les obres, Cimalsa posarà al mercat més de 328.000 m2 addicionals de sòl logístic urbanitzat, que permetrà la implantació de les empreses logístiques que podrien arribar a 15. El conseller Calvet ha volgut posar en valor que aquestes empreses invertiran uns 200 milions d’euros i generaran uns 2.000 llocs de treball nous, un fet que suposa «un gran impuls i dinamització» de l’activitat econòmica de l’Alt Empordà.

La fase 1 del Logis Empordà consta de 163.000 m2 de parcel·la logística neta i es va executar entre els anys 2003 i 2006, amb una inversió total per part de Cimalsa de 24 milions. Actualment hi ha quatre empreses instal·lades, quatre parcel·les més estan venudes (algunes de les quals començaran a edificar-se de manera imminent) i una desena més es troben en fase de comercialització. Així, la urbanització de les dues fases juntament amb les actuacions addicionals sumen una inversió pública d’uns 35 milions.

CORREDOR MEDITERRANI. El Logis Empordà forma part del hub intermodal el Far-Vilamalla, considerat una de les peces clau del corredor mediterrani. A més del centre de logística (de 73 hectàrees en total) componen aquest polígon la terminal ferroviària de Vilamalla i el sector ce5 del Far d’Empordà, d’unes 59 hectàrees. La zona compta, doncs, amb una part destinada a ús logístic i una part destinada a la futura Terminal Ferroviària del Far d’Empordà, actualment en fase de desenvolupament del planejament urbanístic. La Generalitat i Adif estan desenvolupant coordinadament el projecte de connexió i implantació del doble ample de via. Aquest projecte, valorat en 12 milions d’euros, inclou també el perllongament de l’apartador actual fins a 800 metres i la construcció d’un segon apartador també de 800 metres per garantir una major versatilitat a l’explotació d’aquesta infraestructura.

En els darrers dies diverses informacions han situat el gegant de la distribució Amazon a terres empordaneses. Concretament, s’ha dit que construirà un centre logístic als Logis Empordà. HORA NOVA ha contactat amb la companyia, que no ha confirmat ni desmentit aquest extrem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li