El llegat de la banda icona del punk

0
1125

 M arc Bell, o el que és el mateix, Marky Ramone (Nova York, 1956), serà divendres a Figueres. El bateria considerat el cinquè Ramone (no va participar de la formació original, però va reemplaçar el 1978 a Tommy Ramone i va estar a la banda durant quinze dels seus vint-i-dos anys) hi presentarà, a partir de dos quarts de 7 de la tarda, al Museu del Joguet de Catalunya, en un acte obert i gratuït, la seva versió de la història dels Ramones, publicada l’any passat en forma de llibre titulat Punk Rock Blitzkrieg. Mi vida en los Ramones (editorial La Cúpula). En aquest llibre, el músic explica que va trigar cinc anys a escriure la seva biografia. Cinc anys que li van servir per recordar 15 anys amb els Ramones, 1.700 concerts i 10 discos, que es van acabar amb tots els seus companys (Joey, Johnny, Dee Dee i Tommy) morts “massa joves” i sense haver pogut gaudir dels fruits que va donar la formació amb el temps.
La crònica dissortada de la banda de Queens celebra aquest any el quarantè aniversari de la sortida del seu àlbum debut, Ramones, amb himnes irrepetibles de música ràpida, distorsionada, enèrgica i alhora dolça per les influències del pop, com ara Blitzkrieg Bop, que no va entrar mai a les llistes de vendes, tot i que es va convertir en un dels temes de referència del grup. Aquest àlbum és considerat un dels que va influir més en el punk i el rock en general i ocupa el 33è lloc de la llista dels 500 millors àlbums de tots els temps i el segon a la del millor àlbum debut de tots els temps de la revista Rolling Stone.
Tots aquests anys, des dels primers passos del grup en petits antres de Nova York, com ara el Max’s i el CBGB, fins al seu ingrés al Saló de la Fama del Rock el 2002, són els que recorda Marky Ramone al llibre, que li serveix també per fer públics episodis divertits, com ara quan el road manager dels Ramones va rebre un dia les felicitacions d’un matrimoni d’avis per la seva feina cuidant un grup de joves amb discapacitat, a causa de la seva conducta, i altres incidents desagradables com per exemple l’odi i l’antipatia que regnava entre Joey i Johnny, cantant i guitarrista, gairebé des del naixement del grup. Al llibre, Marky parla també de la seva amistat amb Dee Dee, el baixista, una relació contradictòria, perquè va ser aquest últim qui va fer que la banda decidís fer fora Marky a causa de la seva addicció a l’alcoholisme. Durant aquest període, Marky Ramone va treballar de paleta i de missatger en bicicleta, i va aconseguir fer fora l’alcohol de la seva vida per tornar a ser un Ramone en l’última època de la banda, del 1987 al 1996.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li