El litigi entre la Fundació Dalí i el Reial Centre Artístic de Barcelona s’eternitza

0
669

L’entrada del nou any no aporta solucions al litigi entre la Fundació Dalí i el Reial Cercle Artístic de Barcelona per l’exposició d’un seguit d’obres del pintor empordanès en aquest espai que, suposadament, vulneren els drets de marca de propietat intel·lectual i d’imatge.

històric. Fa gairebé deu anys que el Reial Cercle Artístic de Barcelona acull una mostra d’obres d’art de Salvador Dalí. Provenen de particulars i, en bona mesura, pertanyen a Joan Bofill, comissari d’aquest espai i col·leccionista del pintor. L’estiu del 2009, la Fundació Gala-Salvador Dalí va denunciar l’empresa de Bofill, Faber Gotic, per vulneració de drets de marca de propietat intel·lectual i de drets d’imatge. S’argumentava competència deslleial per a la Fundació i es va portar el cas als jutjats.

avui. Divuit mesos després, el procés està aturat. La raó és que Joan Bofill ha presentat un escrit de recusació considerant que el procediment judicial pateix una presumpta falta d’independència.
Bofill denuncia que l’advocat demandant per part de la Fundació Gala-Salvador Dalí, pertanyent al bufet de Miquel Roca, ha tingut relació i va ser administrador judicial amb el mateix jutge en un important concurs de creditors.
Per aquesta raó considera que el jutge actual no pot ser imparcial i confia que se li assigni un altre magistrat per tenir ‘un judici just’. A més, Bofill nega qualsevol de les acusacions que fa la Fundació Gala-Salvador Dalí. Creu que no s’utilitza en cap cas la marca de la Fundació i defensa que tots els objectes que ven amb els logotips de la Fundació són productes que compren als seus distribuïdors.
L’exposició està conformada per 700 obres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li