El Jardí tanca una de les seves millors temporades tot i reduir la programació

0
771

La barrera dels 24.000 espectadors, xifra històrica assolida pel Teatre Municipal de Figueres l’any 2008, podria superar-se en tancar l’actual temporada si la programació dels tradicionals Pastorets (previstos pel 26 de desembre i el 2 i 6 de gener) acompleix les habituals expectatives de congregar unes dues mil persones.
A dia d’avui El Jardí ha congregat 21.839 espectadors, una xifra que per si sola ja supera les 21.810 persones que l’any 2009 van assistir-hi. Això és especialment remarcable per dos fets; el primer perquè l’any passat era l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana amb tot el ressò que això implica i amb l’ampliació d’espectacles que va suposar. I el segon, perquè aquest 2010 s’ha aconseguit la proesa amb una conjuntura de crisi que va fer ajustar considerablement el pressupost (i que per tant podria semblar que obligava a contractar espectacles de ‘menys envergadura’ o reclam popular) i també perquè ha obligat a contractar menys espectacles.

valoració. L’actual titular de Cultura, Richard Elelman (que va ser l’encarregat de confeccionar la segona tongada de la cartellera, la de tardor-hivern; la primera havia recaigut en l’anterior regidor, Ciro Llueca) ha volgut destacar en un comunicat emès pel consistori de la ciutat que “hem demostrat que no fa falta gastar molts diners per organitzar una programació. El cost total d’aquest semestre no ha arribat als 62.000 euros. Un import que, a més, inclou les hostesses, els tècnics i les taquilleres. El més important, però, és que el públic ha sortit satisfet de cada actuació”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li