El Jardí abaixarà el teló durant sis mesos per obres de manteniment i restauració

0
2122

Les activitats i la programació es traslladaran a La Cate, els Caputxins, el Bon Pastor i, potser, al nou Las Vegas


 

Figueres ha de fer obres a un dels seus equipaments emblemàtics, el teatre El Jardí, situat a la plaça Josep Pla. Els treballs començaran al gener i la instal·lació estarà tancada fins al juny. Tot un semestre durant el qual les activitats i la programació escènica es traslladaran a altres equipaments de la ciutat com ara La Cate, els Caputxins i el recentment guanyat espai del Teatre del Bon Pastor. No es descartaria tampoc que si la iniciativa de l’antic cinema Las Vegas _amb Ventura Pons i ajuntament al capdavant_ es posa a punt aviat també pogués servir com a espai alternatiu a El Jardí. De tota manera, això ja serien suposicions i caldrà veure com avança el tema de recuperar aquesta sala figuerenca històrica.

ELS TREBALLS. Les obres que començaran al gener a El Jardí preveuen una restauració completa del sostre. Fonts municipals parlen de tasques relacionades amb l’aïllament i el manteniment de les plaques de guix i asseguren que “no es tracta d’una qüestió d’urgència o de riscos detectats en l’estructura, sinó tasques de manteniment que s’han d’anar abordant”. També s’aprofitarà el tancament per fer obres de millora de l’accessibilitat i reforç de les mesures de seguretat. Tot plegat, qüestions que estaven pendents i que suposaran un cost aproximat de 300.000 euros. A més, l’equip de govern preveu incorporar en el pressupost del 2018 el canvi de les butaques de platea. Des de l’Ajuntament es destaca que l’execució de les obres no serà de tants mesos com està previst el tancament del teatre però “s’han volgut curar en salut” per no perjudicar cap activitat.

INCIDENT.El passat dijous 31 d’agost es van fer visibles problemes de manteniment. Va ser en el concert inaugural del Festival Acústica amb Rosalía & Refree. Era dia de pluja i la sessió es va fer a l’interior del Teatre on es va barrar l’accés a unes fileres de seients. Va ser una mesura preventiva perquè es van detectar esquerdes en el revestiment de guix del sostre.

L’EDIFICI. El Teatre Municipal El Jardí de Figueres va ser construït el 1914 i inaugurat el 1916. L’obra és de l’arquitecte Llorenç Ros i Costa i l’edifici està catalogat com a monument del municipi de Figueres i també està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Té una capacitat per a 941 espectadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li