El grup de teatre Esplais s’arrisca amb un musical i representa ‘El retaule del flautista’

0
759

El grup de teatre Esplais de Castelló d’Empúries ha volgut fer un pas endavant i el divendres 25 de març estrenarà un musical basat en la famosa farsa El retaule del flautista. La peça està dirigida per l’històric membre del grup Esteve Ripoll, que en aquesta ocasió ha comptat amb el suport de Maria Rosa Oliveras. Es tracta del primer que afronta la companyia, i ho fa amb totes les garanties: una trentena d’actors dalt de l’escenari que cantaran i ballaran les coreografies creades per Dolors González. També es comptarà amb la música en directe de quatre músics que tocaran sota la batuta d’Oriol Casadevall, director de l’Escola de música de Castelló. Sense oblidar la part del text, que tindrà l’apunt imprescindible de Maria Enriqueta Quer.
L’estrena arriba després de més d’un any i mig d’assajos. La idea va sorgir després de la representació de l’Auca del senyor Esteve, en què també hi havia una trentena de personatges enfilats a l’escenari. Els actors i actrius -que en aquesta ocasió també seran cantants i ballarins- són aficionats. N’hi ha que formen part del grup de teatre des de fa temps, i per altres, aquesta peça és l’estrena. N’hi ha que tenen entre 25 i 30 anys i, altres, que freguen els 60. “Participar al grup de teatre permet relacionar-nos amb persones que vivim a la vila però que difícilment tindríem contacte si no fos pels assajos”, explica la Maria Dolors Parnau, secretària del grup.
La construcció del decorat ha anat a càrrec d’un fuster del municipi, que ha tallat les peces, i després membres de l’elenc i pintors s’han encarregat dels acabats i del muntatge. Pel que fa al vestuari, Mia Fontclara ha fet els dissenys i Antonia Palacios s’ha encarregat de cosir els vestits inspirats en l’època medieval, amb el suport de diverses modistes del poble.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li