El grau de Transport i Logística oferirà 30 places i s’impartirà a l’Institut Cendrassos

0
565

Els estudis duraran dos anys, durant els quals els alumnes faran 1.584 hores lectives i 416 hores de pràctiques en empreses


HORA NOVA ho va avançar, i ara l’Ajuntament de Figueres i el Departament d’Educació han fet la presentació oficial i n’han donat tots els detalls. Figueres oferirà a partir del curs vinent un cicle formatiu de grau superior en Transport i Logística. S’impartirà a l’Institut Cendrassos i tindrà una capacitat de 30 places i una durada de dos anys. En total seran 1.584 hores lectives distribuïdes en 15 mòduls professionals, i 416 hores més de formació en centres de treball. L’horari de les classes presencials serà de 14.50 a 20.50 h.

Segons fonts municipals, aquest cicle representa un pas endavant per a la formació professional a la ciutat i per donar resposta a les necessitats de les empreses de la comarca, com ara el sector logístic, doncs diversos àmbits reclamaven aquesta formació des de fa més de 5 anys.

El sector de la logística i el transport és un sector emergent a l’Alt Empordà que requereix personal qualificat. L’aposta per aquest cicle formatiu és també un reflex de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per tal de coordinar la formació amb les necessitats empresarials i implicar les empreses en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius per fer pràctiques.

Aquests estudis post-obligatoris formaran els alumnes per organitzar, gestionar i controlar les operacions del transport de mercaderies i de viatgers en l’àmbit nacional i internacional, i en planificar i gestionar les activitats logístiques d’una empresa, d’acord amb la normativa vigent i els objectius de l’empresa, en un marc de qualitat, seguretat i respecte ambiental. Un cop acabats els estudis, els alumnes podran treballar com a directors o caps de tràfic o transport, tècnics de preparació de rutes, tècnics de documentació de transports, caps de recollida o manteniment, operatius de tràfic, caps de magatzem o directors comercials. A més, també podran accedir a la universitat.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ho celebra: «Ara fem un pas endavant en l’aposta per a la formació professional a la ciutat, un pas endavant per a la reactivació econòmica de Figueres, que passa per l’aposta de sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de qualitat, i per fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors per tal de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts». Per la seva banda, la directora de l’Institut Cendrassos, Helena Cortada, afegeix: «Després de detectar les necessitats que hi ha a la comarca, iniciem aquest cicle, que ens ha de permetre retenir els joves de la ciutat i la comarca i crear ocupació qualificada per donar resposta a les necessitats de les empreses».

Demà (dimecres) es farà una jornada de portes obertes al mateix institut.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li