El Govern revisarà «amb lupa» 263 sectors de la Costa Brava

0
1456

El conseller Calvet va exposar les mesures que s’adoptaran per protegir el litoral de projectes urbanístics agressius


 

La compareixença de dimecres passat del conseller Damià Calvet a la comissió de Territori del Parlament va servir per alertar que s’ha acabat la permissivitat amb la política urbanística. El titular de Territori i Sostenibilitat va assegurar que es revisaran «amb lupa» almenys 263 sectors de la Costa Brava. Calvet va afegir: «Serem molt exigents amb el compliment dels requisits actuals».

L’eina que regularà les urbanitzacions de la costa gironina serà el Pla director urbanístic (PDU), actualment en procés d’elaboració. L’aprovació de l’avanç del PDU està prevista per al 2019 i això comportarà la suspensió temporal de l’atorgament de llicències de planejament i de construcció en molts d’aquests sectors.

El pla considerarà com a factors insostenibles la llunyania dels nuclis urbans, la baixa densitat, la desproporció amb el teixit urbà o la inadequació dels terrenys per raons topogràfiques, de risc, d’incompatibilitat amb el règim de protecció sectorial o d’impacte ambiental elevat. També es tindrà en compte l’impacte paisatgístic, d’acord amb la legislació de costes.

PLANS OBSOLETS. Territori considera que actualment només 11 dels 22 municipis costaners gironins tenen el seu POUM adaptat a la Llei d’urbanisme. És per això que bona part dels casos que es volen revisar són fruit de planejaments de fa dècades i responen a un model obsolet. Actualment a la demarcació es podrien construir 71.500 nous habitatges, 30.000 dels quals serien edificables als 22 municipis costaners.

En un àmbit més global, el Departament té en marxa la redacció de la Llei de territori. Comportarà la reforma del tot el model.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li