El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi tres empordanesos i una entitat

0
1435

El Govern també ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi en caràcter pòstum a l’exministra socialista Carme Chacón


El Govern de Catalunya ha decidit concedir la Creu de Sant Jordi a un total de 29 personalitats i 23 entitats. De les quals hi ha fins a tres noms de personalitats altempordaneses i una entitat de la capital. Un dels guardonats d’enguany és Ramon Boixadós i Malé.

RAMON BOIXADÓS. El Govern ha decidit destacar la seva trajectòria empresarial, ja que ha ocupat càrrecs de primera fila. Boixadós és conegut per la seva notable activitat en matèria cultural, a través de la presidència de la Fundació Gala- Salvador Dalí

ANNA HOSPITAL. Per les seves importants realitzacions en la medicina forense i, particularment en el camp de l’odontologia forense. I per la seva tasca a l’hora d’identificar víctimes en missions especials de grans catàstrofes. La metgessa té una de les seves consultes a Figueres.

LLUÍS ROURA. Creu de Sant Jordi per l’artista plàstic i pel conjunt de la seva obra en la qual, com a pintor, escultor i il·lustrador de llibres, ha sabut captar la bellesa de la natura i del paisatge de les comarques gironines i especialment de l’Empordà des de 1970.
Aquestes són les distincions de les personalitats. Pel que fa a les entitats guardonades, de 23 que n’hi ha en total, una d’elles és de Figueres. Es tracta de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Figueres.

COL·LEGI D’ADVOCATS DE FIGUERES. Va ser fundat l’any 1841 i és el segon col·legi d’advocats més antic de Catalunya. La història d’aquest col·legi va estretament vinculada a la història de Figueres. Des de la seva creació, l’institució ha estat present en els esdeveniments més importants que han succeït a la ciutat, cosa que acredita d’aquesta manera la voluntat de compaginar la representació i defensa dels interessos dels seus associats amb la permanent inquietud per la vida local.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. A banda de les personalitats de la nostra comarca, enguany el Govern de la Generalitat també distingirà la tasca de l’empresari Víctor Grífols, l’actor i director Josep Maria Pou, l’esportista Gemma Mengual, el periodista Josep Cuní, l’actriu i model Teresa Gimpera, l’empresari Miquel Valls, el polític Joaquim Molins, el metge Jaume Padrós, l’historiador Borja de Riquer, la Fundació Privada Espai Guinovart, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges o la Llibreria Serret de Vall-de-roures, una referència al Matarranya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li