El govern de Figueres aprova l’avantprojecte del complex esportiu de la pla√ßa de braus

0
781

El ple de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat inicialment aquest dilluns amb els vots favorables dels tres partits de l’equip de govern, -CiU, PSC i ICV-, i amb l’abstenció dels dos de l’oposició,- ERC i PP-, l’avantprojecte sobre la construcció d’un complex esportiu a la plaça de braus i el seu estudi de viabilitat presentat per l’empresa H2O Sports & Health SL. Tant populars com republicans han mostrat els seus dubtes pel model i el temps de concessió que proposa l’estudi i pel fet que sigui aquesta empresa, que es troba en concurs de creditors, la que mostri interès per ser la concessionària de l’equipament. L’alcalde de Figueres, Santi Vila, però, ha respòs que n’hi havia més d’una d’interessada.

En total s’han emès dinou vots, onze dels quals procedents dels regidors de CiU, PSC i ICV han estat a favor de l’aprovació inicial de l’avantprojecte de construcció del complex esportiu a la plaça de braus i del seu estudi econòmic i la resta, vuit, han estat abstencions d’ERC i PP. Els dos partits a l’oposició s’han mostrat escèptics davant l’estudi de viabilitat econòmica redactat per l’empresa H2O Sports & Health SL,- tot i que durant la seva exposició pública no ha rebut cap al·legació-, i més quan, aquesta també pretén aconseguir la concessió del complex esportiu.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Francesc Canet, i el del PP, Joan Casas, han coincidit en mostrar la seva preocupació pel fet que sigui aquesta empresa la que opti a la concessió dels equipaments quan, han recordat, es trobava en concurs d’acreditors. Canet també ha mostrat els seus dubtes pel model de concessió, l’administrativa i durant quaranta anys, dels quals els primers quinze anys seran de carència i per tant l’empresa estarà exempta de pagar el cànon, per considerar que a Figueres s’havien fet ‘masses concessions a entitats privades’.

Per la seva part, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha volgut explicar que no tenia res a veure l’estudi de viabilitat, que ha tingut un cost de 63.000 euros, amb el fet que sigui la mateixa empresa redactora la que es presenti al concurs ja que segons ha indicat, hi havia més operadors que havien mostrat el seu interès per presentar-s’hi. Vila ha recordat que s’havia optat per la concessió administrativa per evitar que el complex esportiu a la plaça de braus es faci amb fons municipals, tot i que el seu servei sí que ho serà. Amb l’aprovació inicial de l’avantprojecte es dóna un pas més per aconseguir licitar les obres del projecte abans de l’estiu. Així, segons el calendari municipal, al juny es licitaran amb una inversió inicial de 8.150.686 euros i les obres podrien començar al setembre del 2010. La previsió és inaugurar el complex el març del 2012.

L’avantprojecte preveu la conservació de la façana de la plaça de braus, per ser un edifici catalogat. L’accés principal serà pel passeig del cementiri. A l’entrada hi haurà una gran esplanada per aparcament. En planta hi haurà el vestíbul i la recepció, la part administrativa i els vestidors. Al costat hi haurà una gran semicircumferència de vidre que tancarà les dues piscines i el jacuzzi. Aquesta seria la zona d’aigües, de 883,50 m2, que també inclou saunes. Una altra àrea serà la de gimnàs, de 1.130 m2, que inclou una sala de fitnes de 500 m2 i d’spining de 130m2 i tres sales més per fer altres activitats esportives.

L’avantprojecte també preveu que un altre operador hi pugui construir un restaurant, però en canvi s’han descartat les pistes de pàdel, per considerar que ja hi havia suficient oferta a la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li