El Govern català preveu invertir gairebé 17 milions d’euros a l’Alt Empordà el 2022

0
1355

Entre els projectes més destacats hi ha el Logis Empordà, la comissaria de la Jonquera i la nova escola de Vilamalla


El Govern català té previst invertir fins a 16.935.016,73 euros en diversos projectes que executarà a l’Alt Empordà durant el 2022. Això representa un 1,1% del total de diners que destinarà a inversions reals arreu del territori. I tal com es pot observar en la taula annexa, els comptes inclouen projectes llargament reivindicats per la comarca, com per exemple la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Jonquera (que rebrà una inversió de gairebé 3 milions d’euros), la Terminal Intermodal del Far-Vilamalla (que en rebrà 3 més), o la construcció de la nova escola de Vilamalla i de la depuradora de Pau (que rebran prop d’un milió d’euros cada una).

Per municipis, l’Escala serà un dels més beneficiats, ja que hi ha previst executar-hi fins a quatre projectes que sumen una inversió total d’1.783.927,12 euros. I a part de les actuacions aquí detallades, el projecte de Pressupostos de la Generalitat també reserva més de 9 milions d’euros per a operacions de conservació d’obra civil i de ferm a diversos trams de carretera de la demarcació de Girona, inclosos els de l’Alt Empordà; així com diverses millores a l’edifici dels jutjats de Figueres (entre les quals hi ha l’adequació i reforma dels ascensors o la millora del sistema de climatització), l’adquisició de material intangible per al Logis Empordà, i la millora de les instal·lacions i dels equipaments del Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (MUME).

També val a dir que moltes de les actuacions previstes per al 2022 tindran continuïtat en els propers anys. En aquest sentit, ja hi ha una previsió de despesa assignada de 8.051.602,40 euros per al 2023, 3.393.235,07 euros per al 2024 i 751.474,51 euros per al 2025, als que s’hi hauran de sumar els nous projectes.

TRAMITACIÓ PARLAMENTÀRIA. El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va presentar dimarts (dia 9) el Projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2022. I després de la seva aprovació per part del Consell Executiu, va lliurar el document a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Aquest lliurament va representar l’inici simbòlic de tota la tramitació. Ara, els grups tenen fins el 22 de novembre per presentar-hi esmenes a la totalitat (de moment, PP, Cs i Vox ja han anunciat que ho faran). Després el Parlament haurà de fer el debat i votació dels comptes. I es calcula que tota la tramitació es podria acabar allargant fins a principis de gener.


  • Pots consultar les inversions més destacades de la comarca, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li