El gimnàs també es queda a casa

0
1178

Les instal·lacions esportives de la comarca aprofiten les noves tecnologies per continuar fent sessions


El context excepcional que ha originat la propagació del nou coronavirus arreu del planeta ha sacsejat tots els àmbits. Un d’aquests, evidentment, és l’esport, un dels pals de paller socials que ha vist com es frenaven en sec totes les seves competicions arran del confinament.

Però no només els esdeveniments esportius s’han aturat, sinó que la falta d’activitat també queda palesa en les instal·lacions i els equipaments. Aquesta situació, precisament, ha propiciat que la preparació física s’hagi traslladat a les pròpies llars, un fet possible gràcies, en gran part, a la influència telemàtica que aporten les noves tecnologies.

A la comarca de l’Alt Empordà –i més enllà, atesa la qualitat global de la xarxa–, això de trobar gimnasos dins del propi domicili serà aquests dies una opció habitual. Si més no, d’alternatives no en faltaran. Una de les més completes és la que proposa la Piscina de Roses, que a través de la seva aplicació, EntRena’t, ha preparat per als seus usuaris diferents opcions de classes virtuals i rutines d’entrenament per fer des de casa. Així, des del passat dilluns, 16 de març, ja es troba disponible el servei de classes virtuals amb més de 350 sessions. A banda, l’aplicatiu també inclou rutines d’entrenament, dividides en tres nivells de dificultat: baixa, mitja i alta. En aquest cas, cada rutina està formada per 8 sessions de 30 a 45 minuts de durada, amb l’objectiu marcat de poder fer quatre sessions a la setmana.

Propostes similars a les de la Piscina de Roses en trobem a molts punts del territori. A Figueres, per exemple, el Gimnàs Fit Figueres ha recomanat als seus usuaris una plataforma en línia gratuïta, Les Mills on Demand, per poder exercitar-se a través de qualsevol dispositiu, sigui una Smart TV, un mòbil o una tauleta, i també prepara diferents programes d’entrenament per no perdre el vincle amb els seus esportistes.

A la Jonquera, d’altra banda, un equipament inaugurat recentment, el Gimnàs EssentialFit, ha estrenat un canal de YouTube on els seus instructors pengen vídeos propis de rutines de treball, tals com l’exercitació del tren superior o sessions per a la definició muscular.

I aquesta situació excepcional també ha arribat a programes d’entrenament com el CrossFit. A la comarca hi ha un dels gimnasos especialitzats en aquesta disciplina de la demarcació, el CrossFit Tramuntana, a Castelló d’Empúries, que a través de les seves xarxes socials penja l’anomenat WOD, acrònim de Workout of the Day –entrenament del dia– i motiva els seus seguidors a gravar-se en vídeo, etiquetar els comptes del gimnàs i penjar l’audiovisual fent exercicis. En definitiva, una manera més per poder mantenir la rutina esportiva i, el més important, evadir-se uns minuts de tot plegat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li