El GEAS de l’Empordà treballa per crear un equip femení d’hoquei subaquàtic

0
606

Posar en marxa un equip femení i ampliar el nombre de jugadors són dos dels objectius de futur que s’ha marcat la secció d’hoquei subaquàtic del GEAS (Grup Empordanès d’Activitats Subaquàtiques) de l’Empordà. L’entitat figuerenca disposa actualment de dos equips mixtes amb un total de 18 jugadors, cinc dels quals són noies. La intenció del GEAS és incorporar tres o quatre jugadores més per poder crear un equip íntegrament femení, que seria un dels pocs que hi hauria en l’àmbit estatal.
“La majoria de noies que juguen a hoquei subaquàtic ho fan dins d’equips mixtes. De femenins n’hi ha un a Barcelona, un a Sevilla i poc més. Estaria molt bé tenir un equip femení”, comenta David Palomo, responsable de la secció del GEAS, que assenyala que el club necessitaria tenir entre vuit i nou jugadores per tirar endavant aquesta iniciativa. “Per competir necessites un mínim de sis, però no sempre tothom pot anar a una competició, així que faria falta incorporar tres o quatre jugadores a les cinc que ja tenim ara mateix.”
El GEAS de l’Empordà participa des del 2013 a diferents competicions estatals i catalanes, i també té jugadors que han defensat Catalunya internacionalment. Al gener passat diversos jugadors del club figuerenc van disputar el Torneig dels Pirineus a Tolosa (França), mentre que el 8 de febrer l’entitat va estrenar el seu palmarès amb la victòria al primer Open GEAS de l’Empordà-Ciutat de Figueres. “Aquest èxit ens dóna ales per fer coses importants. És una motivació per a tots els jugadors i la gent està ara molt implicada”, comenta David Palomo. En aquest Open, els figuerencs van superar a la final l’ISB 1 de Sant Adrià del Besós, un dels millors equips de Catalunya. El proper compromís arribarà el 18 d’abril amb l’Open San Prudencio, a Vitòria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li