El futur pavellĂł agafa un nou rumb

0
1136

L’Ajuntament vol reactivar la construcció de l’equipament apostant per un projecte més funcional i econòmic


El serial del tercer pavellĂł de Figueres, un dels equipaments mĂ©s demanats els Ăşltims anys per donar resposta a les necessitats dels clubs esportius de la ciutat, pot escriure un nou capĂ­tol. Fins ara, el futur de la instal·laciĂł, amb les obres encara per començar tot i que els treballs d’adequaciĂł de l’espai de l’Olivar Gran es van iniciar a l’abril de 2019, s’ha mantingut en un segon terme durant aquest darrer any marcat per la pandèmia per la covid-19, però a finals de 2020 es va confirmar un episodi que pot haver capgirat el projecte ideat en un principi: a l’octubre es va cloure el perĂ­ode de presentaciĂł d’ofertes per assumir les obres de la instal·laciĂł esportiva, una etapa crucial per al transcurs del projecte, que va tancar-se sense que cap empresa, ni tampoc cap uniĂł empresarial, haguĂ©s presentat una proposta per tirar-lo endavant. El principal escull que va aturar a les constructores interessades van ser els costos, que van considerar desmesurats —el valor estimat, nomĂ©s de les obres, s’enfilava als 5,8 milions—.

A partir d’aquí, la intenció de l’equip de govern passa ara per reactivar la construcció del poliesportiu apostant estrictament per la funcionalitat, la qual cosa rebaixaria el cost total de l’obra, més enllà de la seva construcció, i també l’espera per la seva operativitat. Així ho destaca el regidor d’Esports, César Barrenechea, que indica que durant aquest mes de març contactarà amb els diferents clubs poliesportius de la ciutat per presentar-los el gir dels esdeveniments: «Durant la licitació vam tenir problemes perquè ningú es va presentar per una qüestió econòmica, i per tal de pal·liar i salvar aquest assumpte, s’optarà per fer un pavelló d’entrenament. Dir-ho així pot semblar una mica tosc, però bàsicament significa un espai amb quatre parets, una coberta, tres pistes amb una altra de principal i vestidors, res més».

Segons l’edil, la ciutat «tĂ© en aquests moments altres prioritats, com Ă©s l’ajuda a les persones que estan patint per la pandèmia», que no fer front a un projecte «que tĂ© uns preus increĂŻbles, al voltant dels 9 milions». «No ens podem gastar aquesta quantitat en un pavellĂł, això estĂ  molt clar. El que volem Ă©s un pavellĂł d’entrenament, funcional, que tingui una finalitat molt clara: que els nens no hagin d’arribar a casa seva a la nit per la falta d’equipaments».

Barrenechea afegeix que el nou paradigma, que requerirà tirar endavant «un nou projecte amb les condicions que estem dient», tindrà un cost molt inferior al pressupostat inicialment: «menys de la meitat». «Les condicions han canviat i hem d’adaptar l’equipament al context actual», agrega el regidor, que detalla que el nou model de poliesportiu suposarà un cost estimat «al voltant dels 4 milions d’euros» i, si els procediments ho permeten, podria estar acabar «d’aquí a dos anys».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li