“El futbol humil Ă©s el futbol de veritat”

0
965

El compte de Twitter del Siurana s’ha convertit en un fenomen a les xarxes gràcies al seu humor i sarcasme


En Teixi, el pitxitxi, nomĂ©s va necessitar quatre xuts a porteria en la mateixa jugada per marcar; en Iu no va portar del tot bĂ© el salt del lateral a la porteria, almenys en el gol llunyĂ  que li van engaltar, i en Jordi, el Hippie Gros, parteix de zero per millorar: dos gols en prĂČpia marcats. Aquestes sĂłn algunes de les breus descripcions que la UniĂł Esportiva Siurana, del grup 30 de Quarta Catalana, exhibeix en el seu nou compte de Twitter, unes piulades que han aconseguit un ressĂČ enorme: amb pocs dies, el compte del club empordanĂšs ja supera els 8.000 seguidors, amb usuaris ben coneguts com els periodistes Joan Maria Pou o Francesc Garriga o l’actor Fel Faixedas, entre molts altres.

MĂ©s enllĂ  de l’afinat sarcasme, el motiu que justifica aquest auge Ă©s la reivindicaciĂł del futbol amateur que suposen les piulades emeses. AixĂ­ ho assenyala en Sergi TurrĂł, un dels responsables d’aquesta divertida i mediĂ tica aventura a les xarxes socials: «Entre quatre jugadors vam decidir obrir el compte de Twitter per traslladar el bon humor que hi ha dins del vestidor a les xarxes, som un grup de persones que ens riem molt de nosaltres mateixos. Ja toca que el futbol mĂ©s humil, que Ă©s el futbol de veritat, tingui protagonisme, tot i que sabem que Ă©s un fet puntual».

«El futbol modest Ă©s el futbol real, el de la gent que treballa i estudia, el futbol dels qui treuen hores d’on sigui per anar a entrenar desprĂ©s d’una jornada de vuit hores. Al final, ens paguem nosaltres mateixos la fitxa i busquem els nostres recursos per pagar els Ă rbitres, una situaciĂł que Ă©s mĂ©s complicada del que sembla, i ara encara mĂ©s arran de la covid-19», afegeix TurrĂł, futbolista i tambĂ© membre de la junta del Siurana, abans de cloure la descripciĂł d’aquest futbol mĂ©s essencial: «És el futbol de la gent dolenta, al cap i a la fi, el de la gent que no sap jugar, perĂČ que li agrada fer-ho. És el futbol de la majoria, perĂČ tambĂ© el que estĂ  mĂ©s oblidat i el que tĂ© menys recursos i ajudes».

UN ‘BOOM’ A LES XARXES. L’ùxit dels petits textos penjats a la popular plataforma de l’ocellet blavĂłs han tingut una transcendĂšncia molt mĂ©s enllĂ  de la comarca. Una notorietat que en cap cas era plantejada pels precursors d’aquest compte, un grup de joves de professions diverses: des d’un dissenyador grĂ fic a un professor o un pagĂšs. «No ens ho esperĂ vem en cap cas, al principi era una bogeria: en Jair DomĂ­nguez ens retuitejava; l’Òscar Dalmau ens contestava…», explica TurrĂł, que reconeix que ara tenen «molta pressió». «La idea Ă©s fer l’u per u cada setmana, penjar continguts sense tampoc forçar la mĂ quina».

UNA PINYA. NingĂș s’escapa de la ironia dels comentaris, ni els mateixos protagonistes, Ă©s clar. AixĂČ, perĂČ, no ha suposat cap inconvenient al vestidor, de fet Ă©s tot el contrari, i fins i tot l’entrenador, en Ramon, ho aprova i reconeix fil per randa les piulades.

No fa falta dir, en aquestes alçades, que l’objectiu no Ă©s guanyar. Òbviament que un triomf agrada a tothom, perĂČ a Siurana saben que en el futbol territorial, sovint, se celebra mĂ©s una bona rialla entre amics que un gol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li