El Futbol Club Sant Llorenç de la Muga encén la carbonera

0
1307

Situada a l’entrada del poble, romandrà encesa durant catorze dies i catorze nits de manera ininterrompuda i amb vigilància les 24 hores


 

El diumenge a les 12 h es va encendre la ja tradicional Carbonera de Sant Llorenç de la Muga, amb 39.000 kg de llenya 100% d’alzina. L’acte va ser obert per a tothom, i com ja és habitual es va celebrar amb un vermut amb tots els assistents. Des de llavors continua fumejant sota la vigilància dels seus impulsors, els membres del Futbol Club Sant Llorenç de la Muga. D’aquí a dues setmanes s’apagarà, i se’n podrà obtenir com a resultat carbó artesà 100% d’alzina.

Durant aquests catorze dies que la Carbonera està en ple funcionament, es reben diverses visites encaminades a donar a conèixer aquest ofici oblidat que tan important va ser pel municipi. Des del Club aposten any rere any per la difusió d’aquest ofici que tant representa històricament per Sant Llorenç. L’organització afirma en un comunicat que «l’objectiu principal de l’activitat és poder explicar aquest ofici oblidat».

El carbó que s’obtingui es podrà trobar en diferents formats a molts establiments de la comarca. També s’oferirà, una vegada més, dins les jornades de la XII Fira del Carbó i de la Mongeta del pròxim 1 de març de Sant Llorenç de la Muga, que organitza el club de futbol del municipi.

L’organització convida a tothom a visitar la carbonera, per poder-ne explicar el seu funcionament, mostrar les eines que s’utilitzen per treballar-hi, quins passos se segueixen i la seva gran importància en el municipi. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li