El fons Feder aportarà 1,4 milions a la rehabilitació de la casa natal de Dalí

0
1586

Els diners permetran finançar gairebé tota la segona fase de les obres, que fins ara no tenien dotació pressupostària


 

Nou pas per aconseguir que la rehabilitació integral de la casa natal de Salvador Dalí sigui una realitat. L’Ajuntament de Figueres ha aconseguit una subvenció d’1.378.163,96 euros del fons Feder per restaurar l’habitatge, ubicat al carrer Monturiol.

Fa uns mesos es va licitar la primera part dels treballs, que han de servir per apuntalar l’edifici, i s’espera que les obres puguin començar entre finals d’abril i principis de maig. Aquesta primera part està valorada en poc més d’1,1 milions d’euros. La Diputació hi aporta 500.000 euros, l’Estat 250.000 més i la resta prové de fons municipals.

L’Ajuntament va dividir l’actuació en dues parts a l’espera d’aconseguir la resta del finançament perquè tota la reforma costarà uns 2,5 milions d’euros. Però l’alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, ha explicat que amb la subvenció es cobrirà pràcticament tot el cost de l’actuació. Això obligarà a refer el calendari previst, perquè en principi la primera fase havia d’acabar l’any que ve i l’edifici s’havia d’obrir al públic, però amb el nou ajut probablement s’encadenaran les obres. Masquef no ha volgut concretar dates, però ha avançat que la reforma podria estar enllestida a finals del 2021.

El director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech, explica que a hores d’ara s’està redactant el projecte museològic, i que al pressupost d’aquest any ja hi ha una partida pel museogràfic i el projecte executiu. L’objectiu és crear «un espai únic al món» on s’interpreti la figura del geni tant des de la vessant artística com des de la personal.

Amb això resolt, Masquef ha avançat que a partir d’ara centraran els esforços a adquirir els tres pisos de l’edifici on el geni empordanès va passar la seva infància i adolescència, ubicat uns metres més avall de la casa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li