El fons documental de Josep Maria Gironella, en línia

0
2176

Creen un recurs per destacar les potencialitats de l’escriptor i donar a conèixer el seu procés de creació


 

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions, ha creat un recurs en línia sobre el fons documental de Josep Maria Gironella, per tal de destacar-ne les potencialitats i donar a conèixer el procés de creació literària de l’escriptor nascut a Darnius. El recurs, que s’ha posat en marxa per commemorar el centenari del naixement de Gironella, el passat 31 de desembre, ofereix informació de conjunt, però també agafa com a exemples dues obres de l’autor: Los fantasmas de mi cerebro (1958), que és una selecció de textos que va escriure entre 1953 i 1958, període en què va estar afectat per una gran depressió, i Amor adolescente (1965-1969), un film dirigit per Jordi Lladó a partir d’un guió seu.

El fons conserva el guió original de la pel·lícula, però altres fons de l’Arxiu Municipal de Girona guarden, a més, la pel·lícula original i diversa documentació complementària, com ara fotografies del rodatge, el programa de l’estrena o entrevistes i cròniques periodístiques sobre la filmació i la crítica.

L’accés al fons de Gironella, per tant, és una bona eina per conèixer una mica millor el personatge i la seva obra, poc estudiats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li