El fil conductor d’Empordoneses 2017 és la primera dècada dels ‘Smartphones’

0
1655

La 8a edició del cicle expositiu i multidisciplinari s’inaugura divendres, a la Casa Empordà 


“Benvinguts. Aquest any el fil conductor d’Empordoneses és l’Smartphone, que fa 10 anys que està amb nosaltres. El fet i el concepte d’Smatphone ha sigut el detonant dels participants que s’han inspirat mitjançant la tècnica amb la qual treballen.” Amb aquestes paraules començava una de les presentacions més avantguardista dels últims temps a Figueres. La coordinadora i alma mater d’Empordoneses, Pilar Farrés, va fer una intervenció digital, durant la presentació del 8è cicle expositiu i multidisciplinari cultural, per mitjà d’una nota de veu, és a dir una gravació enregistrada amb al seu telèfon intel·ligent. D’aquesta manera posava de manifest i interpretava el fil conductor del tema d’enguany. Del 10 al 5 d’abril, Casa Empordà acollirà el cicle d’aquest any que inclou obres d’artistes com ara Mònica Quintana, Esther Martínez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, Núria Pallisera, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar Farrés, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas o Jordi Figueres, entre d’altres.

EMPORDONESES 2017. L’edició d’aquest any aplegarà un centenar d’artistes i durà a terme nombroses exposicions i activitats arreu de la comarca durant els propers mesos. Smartphones, 10 anys pretén fer reflexionar sobre la dècada que ha fet que un aparell sigui indispensable a la vida d’alguns.

En aquesta edició, el cicle tornarà a fer parada a la sala d’exposicions Ca l’Anita de Roses, fet que el tècnic de Cultura de l’Ajuntament del municipi,Toni Martínez va declarar que “Roses es va afegir l’any passat al cicle i si han repetit és per l’alt nivell de la mostra que es va presentar”. D’altra banda, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que va destacar que “Empordoneses és una de les fites culturals de l’any.” I la representant de Cultura del Consell Comarcal i alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va posar especial èmfasi en la “transversalitat municipal del cicle que ha demanat que cada any s’impliquin més municipis.”

INAUGURACIÓ. Com en les darreres edicions d’Empordoneses, el tret de sortida serà a Casa Empordà divendres, 10 de març, a les 19h. La inauguració aplegarà una trentena de creadors de l’exposició multidisciplinària.

El dia de la inauguració també es presentaran els treballs dels instituts i escoles participants al cicle, que posteriorment s’exposaran al Consell Comarcal del 13 de març al 31 de març. Enguany hi col·labora l’alumnat dels centres: Cap Norfeu, Illa de Rhodes, Narcís Monturiol, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, La Salle i Cendrassos. També el dia de la inauguració es farà la performance i…cada vegada més lluny a càrrec del grup d’adults de l’Escola de Nou Moviment i Dansa Contemporània i del Col·lectiu El Paller. Pocs dies després, el 13 i 14, s’inauguraran dues exposicions més al Consell Comarcal i al Museu del Joguet. El mes de juny el cicle es traslladarà íntegrament a la Sala d’Exposicions Ca l’Anita de Roses. A banda, durant aquests mesos també es duran a terme xerrades, performances o tallers familiars.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li