El Festival Còmic brinda pels deu anys d’humor i porta els somriures als barris

0
1225

Un dels promotors, Xavier ValentĂ­, explica que els aforaments d’aquesta ediciĂł han sigut “bonĂ­ssims”


“Figueres ha respost” amb aquestes paraules comença la valoració d’un dels promotors, Xavier Valentí, de la 10a edició del Festival Còmic de Figueres. Valentí es refereix clarament al públic que ha volgut ser partícip i ha fet possible aquesta edició tan especial. El Festival va començar dijous passat amb la sala del teatre El Jardí de Figueres plena a vessar. Les entrades de la gala inaugural es van esgotar i els assistents no van parar de riure durant tota la nit amb les propostes d’humor que van acabar posant dempeus a tot el teatre. Els presentadors de la gala, Guillem Albà i l’Orquestra Marabunta, van transformar l’espectacle en una vetllada festiva on també va participar-hi el figuerenc Àngel Amieva que va fer jugar una espectadora que semblava passar-ho d’allò més bé a l’escenari. Els còmics Xuriguera i Faixedas van ser els encarregats de brindar pel 10è aniversari del certamen del riure. L’espectacle va acabar sent una festa amb els artistes i el públic ballant.

ÀNGEL REYNAL

MÉS RIURES. Valentí explica a HORA NOVA que els aforaments d’aquests dies han sigut “boníssims i estem molt contents de les activitats paral·leles.” La ioga del riure ha sigut un èxit de participació i el micro teatre de la Fundació Clerch i Nicolau també ha respós molt bé, Valentí assegura que “hem tingut opinions molt positives i això cal valorar-ho amb un somiure”.

D’altra banda, alguns dels espectacles més multitudinaris van ser a l’Espai Citroën. La zona va quedar petita i es va poder veure un públic realment molt entregat durant les actuacions de clowns com ara Guillem Albà, Leandre o Marcel Tomàs. També cal destacar l’èxit dels internacionals The Umbilical Brothers i el tancament de la 10a edició amb Aga-Boom de la companyia de Las Vegas.

Encara que no se sap si l’any vinent el Festival Còmic de Figueres estarà a la ciutat o si serà dels mateixos promotors. Xavier Valentí explica que “la relació amb l’Ajuntament és la part més volàtil d’aquest projecte.”

El festival arriba al barri de Sant Joan

ÀNGEL REYNAL

Per pimera vegada en la història, el Festival Còmic de Figueres ha portat part de la seva programació al barri de Sant Joan. Prop de 300 persones, entre les quals gran part dels veïns de la comunitat gitana del barri, van gaudir de l’espectale d’acrobàcies aèries per a grans i petits de la companyia BotProject. Valentí assegura que aquesta va ser una gran decisió per part del festival, “l’experiència ha sigut molt positiva, veure paios al barri de Sant Joan és molt bo per trencar segons quines barreres a la ciutat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li