El discurs institucional de la Diada, a Empúries

0
1158

És la primera vegada que es fa el discurs institucional de l’11 de setembre des de la província de Girona


Com cada any, el dia 11 de setembre se celebra la Diada Nacional de Catalunya, una efemèride que representa el conjunt dels catalans i les catalanes. L’acte central tindrà lloc el mateix dia 11 de setembre a les torres de Puig i Cadafalch de Montjuïc i es retransmetrà en directe per TV3. El discurs, tal com apunten des de la Generalitat de Catalunya, va dirigit a tota la ciutadania i posa l’accent en els valors, la cultura i la identitat del conjunt del poble.

EL MISSATGE INSTITUCIONAL. Tot i que la Diada es viurà a la capital catalana, el dia anterior, 10 de setembre, el fòrum romà d’Empúries, a l’Escala, serà l’emplaçament des d’on el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, farà enguany el missatge institucional amb motiu de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. El discurs del president serà retransmès per TV3 i Catalunya Ràdio.

TERRES GIRONINES. Serà la primera vegada que un cap de l’Executiu pronunciï el discurs institucional amb motiu de la Diada des de terres gironines. Des de l’inici de la legislatura, l’any 2021, els missatges institucionals del president s’han realitzat en emplaçaments exteriors al Palau de la Generalitat. La Diada de l’any passat, el cap del Govern el va fer a Barcelona, al recinte modernista de Sant Pau, i el missatge institucional de Nadal el va pronunciar a l’Escola Rosselló-Pòrcel de Santa Coloma de Gramenet.

EL CARTELL. El cartell de la Diada 2022 vol honorar la feina de totes aquelles persones que ens han precedit, tant en el camp cultural com en la reivindicació política i social. El cartell d’enguany reivindica la figura de Joana Raspall (Barcelona, 1913 – Sant Feliu de Llobregat, 2013), reconeguda lexicòloga, popular per la seva obra poètica infantil i per a adults, teatre, contes i novel·les. Tal com es desgrana des de la casa gran, la solució formal del cartell arrenca de les arrels de la nostra història recent, prenent com a punt de partida les tipografies informals i vernaculars dels cartells, pancartes, murals i pintades polítiques típiques de manifestacions i actes diversos del segle xx.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li