El diagnòstic social de la comarca reflecteix que l’habitatge és un dels problemes principals

0
1409

Segons l’actualització de les dades sobre la realitat socioeconòmica de la comarca, els efectes de la crisi s’han evidenciat del 2008 al 2016


 

El Consell Comarcal, a través de l’Observatori Social de l’Alt Empordà, ha actualitzat i publicat el Diagnòstic Social de l’Alt Empordà. Aquest document forma part del procés d’elaboració de la Proposta d’actuació 2017-2020 del Pla per la cohesió social de la comarca aprovat pel Ple del Consell el novembre del 2017.

Segons l’actualització de les dades sobre la realitat socioeconòmica de la comarca, els efectes de la crisi s’han evidenciat del 2008 al 2016. S’haurien agreujat en molts casos les situacions de desigualtat ja presents en el període precrisi. Les economies familiars han vist reduït el seu nivell de renda.

D’altra banda, el funcionament del mercat de treball ha reforçat la dinàmica de la precarització, i la situació de l’habitatge és una problemàtica social de primer ordre a la comarca.

El document pot ser un instrument útil que pot ajudar a reflexionar i a fer anàlisis per desplegar polítiques socials. El diagnòstic social de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal es pot consultar a l’adreça http://inclusioaltemporda.cat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li