El Dia Mundial de les Ciutats se centrarà en el futur urbà sostenible arreu del món

0
1076

Figueres no ha concretat cap activitat relacionada amb el World Cities Day, tot i que el govern aposta per noves mesures verdes


El desenvolupament urbà sostenible està a l’ordre del dia a moltes ciutats d’arreu del món, entre elles, Figueres. És per això que aquest dijous, 31 d’octubre, ha estat designat com el Dia Mundial de les Ciutats o World Cities Day, segons les Nacions Unides. L’objectiu d’aquest dia és l’interès de la comunitat internacional per la urbanització mundial, promoure la cooperació entre els països per atendre oportunitats i afrontar els reptes de la urbanització i contribuir en el futur urbà sostenible arreu del món. La ciutat de Figueres, tal com apunten fonts municipals, de moment no ha concretat cap activitat per celebrar la jornada, tot i que el nou govern ja ha impulsat mesures que aposten per aquesta via. Per exemple, fa pocs dies, el consistori va participar en el projecte europeu Power, finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea com a ciutat observadora.

PROJECTE EUROPEU. L’objectiu d’aquest projecte internacional és abordar fórmules de participació ciutadana per garantir un enfocament intersectorial multidisciplinari en la presa de decisions polítiques en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient urbà, especialment pel que fa al canvi climàtic. L’Ajuntament de la ciutat de Figueres va participar en la jornada «Giving power to your city», que va tenir lloc a Pisa (Itàlia), a principis d’abril. L’actual regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ester Marcos, va destacar-ne que «la participació de Figueres com a ciutat observadora ens ajudarà a promoure accions i projectes municipals que fomentin una major protecció de la sostenibilitat i respecte del medi ambient urbà».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li