El Deulofeu rebutja la reducció del seu grau de complexitat

0
735

El Claustre del centre qualifica la mesura ‘d’injusta i injustificable’ i denuncia una retallada ‘encoberta’ de recursos


L’institut Alexandre Deulofeu canviarà el seu grau de complexitat com a centre, segons l’avaluació feta pel departament d’Ensenyament. Passarà a ser un centre d’alta a mitjana complexitat. Aquesta decisió de l’administració pública ha indignat el claustre que, en la sessió del 25 de juny, va emetre un comunicat rebutjant el canvi de categoria.

Entre els arguments, el claustre exposa que «fins el 2017 tots els instituts públics de Figueres tenien categoria de màxima complexitat atenent a la realitat social de la ciutat». En la revisió feta aquell any dos d’aquests centres, inclòs el Deulofeu, van passar a ser de màxima a alta complexitat i «això va suposar una reducció considerable de recursos humans i materials destinats al centre». En el comunicat s’explica que l’institut va haver d’assumir «forçosament» la nova situació.

Pel que fa a l’avaluació d’aquest any, s’esperava que «com a conseqüència dels greus perjudicis econòmics causats per la pandèmia, la revisió indicaria un augment o manteniment del grau de complexitat». Per això el claustre considera «vergonyós i desconcertant que l’Administració pública permeti i promogui la discriminació entre centres d’un mateix municipi». Es considera també que la crisi ha incrementat el nombre d’alumnes amb situació de vulnerabilitat i per això calen «no menys, sinó més recursos». En el comunicat, el claustre denuncia que la nova avaluació és una retallada encoberta de recursos i exigeix una reconsideració de la classificació en termes de complexitat del centre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li