El desdoblament de la C-260 a Vilatenim acaba tres anys després de l’adjudicació

0
2283

En els últims dies s’han intensificat els treballs perquè la via estigui en servei aquesta Setmana Santa


 

Ja es pot dir que el desdoblament de la C-260 entre Figueres i Vilatenim és una realitat. Feia mesos que s’anunciava la recta final dels treballs però la via no ha entrat en funcionament fins ara. Ara ja poden circular els vehicles pel tronc central de la carretera i també estan acabats els dos carrils secundaris, que han de connectar la zona amb el nord i el sud de la ciutat. Entre aquests hi ha la via que anirà per sota del cinturó de ronda de l’N-II.

L’actuació es va adjudicar el març del 2105 amb Santi Vila com a conseller de Territori i Sostenibilitat. Precisament, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha recordat en els últims dies que aquesta és la inversió més gran que ha fet la Generalitat a la ciutat i ho ha agraït a l’exconseller i exalcalde de Figueres.

Amb aquesta obra ha d’acabar el coll d’ampolla que es produïa en aquest tram de la C-260, la carretera que va de Figueres a Roses. Es calcula que aquesta via suporta una mitjana d’entre 21.000 i 24.000 cotxes al dia tot i que pot arribar als 43.000 en mesos d’estiu com l’agost. El tram estava pendent de desdoblar des de fa anys.

Els treballs de desdoblament es van adjudicar per un import de 8,8 milions d’euros, però a aquesta xifra se li han de sumar 8 milions més per les expropiacions de cases i finques que hi havia entorn de l’obra i que es van haver d’enderrocar.

La nova via té dos carrils per sentit i dos vials laterals per accedir a les zones comercials. També s’ha construït una passera per a vianants per anar de banda a banda de la carretera. S’hi han d’afegir també els dos vials secundaris, el que passa per sota l’N-II i el que discorre perpendicular a la C-260 i paral·lel a l’N-II.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li