El declaren culpable d’assassinar l’ancià i ara s’enfronta a 12 anys

0
818

El veredicte –dictat per unanimitat– recull que entre les 11.30 i les 12 del migdia del 10 de juny del 2017 l’acusat va atacar la vĂ­ctima «per l’esquena i per sorpresa», el va «subjectar pel coll» i el va escanyar fins a causar-li la mort a Sant Pere Pescador


El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat i robatori amb violĂšncia d’Ășs de vehicle Manuel RodrĂ­guez Origain. El veredicte –dictat per unanimitat– recull que entre les 11.30 i les 12 del migdia del 10 de juny del 2017 l’acusat va atacar la vĂ­ctima «per l’esquena i per sorpresa», el va «subjectar pel coll» i el va escanyar fins a causar-li la mort. Segons la resoluciĂł, l’acusat era «plenament conscient» que la vĂ­ctima no es podria defensar «per la seva avançada edat, per la força empleada i per la manera d’atacar-lo». A l’hora de declarar-lo culpable d’assassinat, el jurat es basa en les restes d’ADN de l’acusat localitzades al lloc del crim, en l’informe forense i en el reconeixement dels fets que ha fet el mateix acusat al judici.

A mĂ©s, i tambĂ© per unanimitat, el tribunal popular l’ha declarat culpable de robatori amb violĂšncia d’Ășs de vehicle. El jurat argumenta que la investigaciĂł dels Mossos d’Esquadra rastrejant el cotxe de la vĂ­ctima va permetre traçar el recorregut de fugida des de Sant Pere Pescador fins a França, on va abandonar el vehicle a l’àrea de servei Village Catalan, al terme municipal de Banyuls.

TambĂ© han argumentat que a dins el vehicle hi van trobar dues empremtes dactilars de l’acusat –una en un tiquet de l’autopista i una altra en una bossa on hi havia roba de vĂ­ctima– que proven que va ser qui va robar el cotxe al veĂ­ de Figueres i qui el va conduir fins a França per fugir.

Un cop llegit el veredicte, el magistrat-president va dissoldre el jurat popular. El fiscal Víctor Pillado, l’acusació particular –en nom de la família de la víctima– i la defensa han mantingut la petició de 17 anys de presó (15 per l’assassinat i 2 pel robatori). El judici ha quedat vist per a sentùncia.

L’autor confĂ©s del crim s’enfrontava inicialment a 29 anys de presĂł, perĂČ com que va reconĂšixer els fets, el fiscal va rebaixar la condemna que sol·licitava i tant l’advocada de la famĂ­lia de la vĂ­ctima com la defensa del processat s’hi van adherir. L’acusat va utilitzar l’Ășltim torn de paraula per demanar perdĂł a la famĂ­lia de la vĂ­ctima: «No em sento persona, vaig actuar com un animal en aquell moment», va dir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li