El declaren culpable d’assassinar l’ancià i ara s’enfronta a 12 anys

0
566

El veredicte –dictat per unanimitat– recull que entre les 11.30 i les 12 del migdia del 10 de juny del 2017 l’acusat va atacar la víctima «per l’esquena i per sorpresa», el va «subjectar pel coll» i el va escanyar fins a causar-li la mort a Sant Pere Pescador


El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat i robatori amb violència d’ús de vehicle Manuel Rodríguez Origain. El veredicte –dictat per unanimitat– recull que entre les 11.30 i les 12 del migdia del 10 de juny del 2017 l’acusat va atacar la víctima «per l’esquena i per sorpresa», el va «subjectar pel coll» i el va escanyar fins a causar-li la mort. Segons la resolució, l’acusat era «plenament conscient» que la víctima no es podria defensar «per la seva avançada edat, per la força empleada i per la manera d’atacar-lo». A l’hora de declarar-lo culpable d’assassinat, el jurat es basa en les restes d’ADN de l’acusat localitzades al lloc del crim, en l’informe forense i en el reconeixement dels fets que ha fet el mateix acusat al judici.

A més, i també per unanimitat, el tribunal popular l’ha declarat culpable de robatori amb violència d’ús de vehicle. El jurat argumenta que la investigació dels Mossos d’Esquadra rastrejant el cotxe de la víctima va permetre traçar el recorregut de fugida des de Sant Pere Pescador fins a França, on va abandonar el vehicle a l’àrea de servei Village Catalan, al terme municipal de Banyuls.

També han argumentat que a dins el vehicle hi van trobar dues empremtes dactilars de l’acusat –una en un tiquet de l’autopista i una altra en una bossa on hi havia roba de víctima– que proven que va ser qui va robar el cotxe al veí de Figueres i qui el va conduir fins a França per fugir.

Un cop llegit el veredicte, el magistrat-president va dissoldre el jurat popular. El fiscal Víctor Pillado, l’acusació particular –en nom de la família de la víctima– i la defensa han mantingut la petició de 17 anys de presó (15 per l’assassinat i 2 pel robatori). El judici ha quedat vist per a sentència.

L’autor confés del crim s’enfrontava inicialment a 29 anys de presó, però com que va reconèixer els fets, el fiscal va rebaixar la condemna que sol·licitava i tant l’advocada de la família de la víctima com la defensa del processat s’hi van adherir. L’acusat va utilitzar l’últim torn de paraula per demanar perdó a la família de la víctima: «No em sento persona, vaig actuar com un animal en aquell moment», va dir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li