El conseller Josep Maria Argimon inaugura el nou TAC de l’Hospital de Figueres

0
790

La instal·lació, d’última generació, permetrà fer proves que fins ara no es podien realitzar a Figueres


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va ser dimecres passat a la comarca per inaugurar les obres d’instal·lació del nou TAC del servei de Radiologia de l’Hospital de Figueres. Es tracta d’un aparell d’última generació, més modern, amb millor qualitat d’imatge, que permet realitzar exploracions més complexes i que comporta una radiació menor per al pacient.

La instal·lació dona la possibilitat de fer proves que fins ara no es podien dur a terme a l’Hospital de Figueres, com són estudis cardiològics i de perfusió cerebral per visualitzar la zona isquèmica de pacients amb ictus. El nou TAC ha tingut un cost de 721.000 euros, el 70% del qual procedeix de la subvenció PERT (Programa de suport específic de renovació tecnològica) atorgada pel Servei Català de la Salut. Es tracta d’una línia d’ajuts destinada a donar suport a la renovació tecnològica i millorar l’eficiència de la prestació assistencial de les entitats proveïdores del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), del qual forma part la Fundació Salut Empordà (FSE). Dels 721.000 euros, 504.700 procedeixen de l’ajut i 216.300 els ha aportat la FSE. Aquest TAC substitueix el que hi havia fins ara a l’Hospital de Figueres i que datava del 2008. Les obres van començar el 16 de novembre i es van acabar fa 15 dies. Han inclòs el canvi de la màquina i l’adequació de la sala del TAC per adaptar-la a les exigències del nou aparell. S’ha ampliat l’estança i s’han modificat les sales adjacents d’informes i l’espai on opera el tècnic. També s’ha aprofitat el projecte per construir un lavabo al costat de la zona de ressonància magnètica. Mentre han durat les tasques i per garantir el servei d’Urgències, s’ha instal·lat un TAC mòbil en un mòdul ubicat a l’aparcament de motos del costat del servei de Radiologia, de manera que els pacients han pogut accedir-hi directament sense haver de sortir a fora.

El 2021, el servei de Radiologia de l’Hospital de Figueres va fer un total de 87.726 exploracions diagnòstiques, un 23,1% més de les que es van realitzar durant el 2020, amb l’objectiu que l’activitat es pugui anar recuperant de l’impacte de la pandèmia de la covid-19. D’aquestes 87.726 proves, 9.150 són TACs, 10.204 corresponen a ecografies i 6.579, mamografies. El servei està format per 35 professionals: 8 metges radiòlegs, 19 tècnics de radiodiagnòstic, 5 infermeres i 3 administratius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li