El Consell Comarcal treu a concurs el servei de recollida d’animals abandonats

0
2196

La licitació es tramitarà en el ple d’aquest mes i es preveu un contracte de dos anys amb dues pròrrogues d’un any


 

El servei de recollida d’animals abandonats a la comarca surt a licitació aquest mes. El Consell Comarcal, que té les competències en aquesta àrea, ja té preparada la documentació del concurs perquè s’aprovi en el pròxim ple. El contracte pel servei fa referència a 54 municipis de la comarca i ’inclou Figueres, que va delegar les competències sobre aquesta àrea al Consell, a finals de l’any passat.

El conseller de Medi Ambient, Josep M. Cervera, explica que la delegació del servei de recollida d’animals abandonats de Figueres «ens va arribar al gener i continua sent la protectora de Figueres l’encarregada de la recollida a través d’un contracte menor». L’acord que l’Ajuntament de la ciutat tenia amb l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres va acabar el passat 31 de desembre. D’altra banda, també va finalitzar el conveni entre la protectora i el Consell referent als altres municipis que tenen delegat el servei.

El nou contracte que surt a licitació serà de dos anys amb possibilitat de dues pròrrogues d’un any. Josep M. Cervera justifica la durada del nou contracte perquè el futur centre comarcal de protecció i adopció d’animals de companyia «s’està endarrerint per qüestions administratives». El centre es preveu ubicar a Pedret i Marzà, al costat del Centre de Tractament de Residus comarcal. El projecte executiu està aprovat, el projecte de gestió està redactat i la seva urbanització està licitada. Actualment, l’escull principal és el del finançament. El conseller de Medi Ambient declara: «L’objectiu és que tot quedi concentrat a Pedret i Marzà i després s’haurà de fer una nova licitació per veure com s’ofereix el servei i qui l’ofereix».

250 ANIMALS. Entre Figueres i la resta de municipis que tenen delegat el servei de recollida al Consell es gestionen uns 250 animals. Són majoritàriament gossos i també gats perduts o abandonats. Pel que fa a la nova licitació, el president de l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres, Alberto Márquez, ja ha confirmat que es presentaran al concurs d’aquest mes.

El servei del Consell Comarcal es presta en col·laboració amb la Diputació de Girona. Quan l’animal perdut o abandonat ingressa al centre de recollida se’l revisa i identifica. En cas que la mascota s’hagi perdut i el propietari la reclami, aquest haurà d’abonar les despeses originades. Si es localitza el propietari i aquest no recull l’animal es pot iniciar un procediment sancionador per abandonament. En el cas que la mascota no dugui xip identificador, caldrà pagar les despeses del dispositiu i també les de recollida i manteniment si es vol recuperar o adoptar l’animal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li