El Consell Comarcal té previst fer inversions valorades en més de 7 milions l’any que ve

0
773

El ple comarcal aprovarà avui (dimarts) a la tarda el pressupost per al 2021, que puja a 34,68 milions d’euros


 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà té previst aprovar avui (dimarts) el pressupost per al 2021, que puja a 34.678.568,73 euros; és a dir, un 9,37% inferior al d’aquest 2020. Segons fonts de l’Administració supramunicipal, el decrement ve de les despeses d’inversions, per l’acabament de les obres al Centre de Tractament de Residus, i de les finançades amb fons FEDER. Però si es compleixen les previsions, l’any vinent s’executaran inversions valorades en més de 7 milions d’euros.

Entre els projectes més destacats, hi ha l’adquisició i adequació d’un edifici per ampliar les seves instal·lacions (amb uns diners ja consignats aquest 2020). Les noves instal·lacions han de permetre solucionar la necessitat d’espai i reagrupar alguns serveis que a hores d’ara estan repartits en diferents oficines. La compra de l’edifici té una aplicació de despesa d’1.150.000 euros, i la seva rehabilitació, de 400.000 euros.

També previst en el pressupost anterior, al llarg del 2021 s’executaran les obres d’un nou edifici de serveis administratius i comunicació ambiental al Centre de Tractament de Residus (CTR) de Pedret i Marzà, així com una central de deixalleries i de tractament de voluminosos. Aquest nou centre completarà el complex del CTR, i rebrà una inversió total de 3.018.950 euros (a executar en 10 mesos). A més, per complementar aquest centre s’invertiran 1.603.589,3 euros en el subministrament d’equips per a la deixalleria, el centre de voluminosos i de mobiliari i altres equips per a l’edifici administratiu. També es licitarà la desgasificació d’un vas de l’abocador per un pressupost de 250.000 euros.

A Pedret i Marzà, també al voltant del CTR, s’hi construirà el nou centre d’acollida d’animals. Aquest projecte —que es començarà a executar el segon semestre del 2021 i, si es compleixen els terminis, estarà acabat el 2022— tindrà un cost de 830.324,97 euros. Amb una superfície de més d’11.000 m2, tindrà capacitat per a uns 300 gossos i una quarantena de gats, i comptarà amb altres serveis, com un registre d’animals de companyia, tramitació de llicències de gossos perillosos, recollida d’animals abandonats, accions de sensibilització o xerrades.

D’altra banda, els serveis tècnics comarcals estan treballant en la licitació de la nova concessió de l’escorxador comarcal, un cop aixecat el concurs de creditors de l’actual concessionari. Aquesta licitació està prevista per al primer semestre del 2021, però no se n’ha concretat l’import a l’espera de les ofertes que es puguin rebre des del sector. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li