El Consell Comarcal liderarà un projecte per potenciar la pedra seca

0
833

El pla de treball es desenvoluparà en els propers dos anys i vol incidir a la zona de la Garriga d’Empordà


 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà aprovarà en el ple d’avui dimarts el projecte «Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu». Una iniciativa que vol recuperar, protegir, conservar i valorar el patrimoni arquitectònic, cultural, històric i natural del territori i que es realitzarà amb el suport dels ajuntaments d’Avinyonet de Puigventós, Llers, Biure, Pont de Molins i Vilanant.

El conseller comarcal de Cultura i vicepresident del Consell, Josep Maria Bernils, explica que «en total, s’invertiran 230.000 euros en aquesta iniciativa, a executar en dos anys. És una bona notícia per als cinc municipis, però també per a tota la comarca. Els objectius que s’han fixat es concreten en posar en valor el patrimoni de la pedra seca com a recurs turístic sostenible mitjançant la classificació dels elements existents a la Garriga d’Empordà i la seva senyalització a través de mitjans».

A més, es redactarà un manual de bones pràctiques, es programaran activitats en aquests cinc municipis per revaloritzar aquesta patrimoni, i també es pretén impulsar «la creació d’una entitat per a la salvaguarda de tot aquest espai», apunta Bernils.

L’OFICI. A banda de totes les iniciative per a difondre i conservar el patrimoni, un altre dels objectius del programa és «professionalitzar l’ofici de marger, recuperant aquest ofici com un nou nínxol d’activitat professional» ha desvetllat Bernils. Per fer-ho es faran tallers per a la formació de professionals, tant en l’àmbit bàsic com en el més expert. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li