El concurs de la recollida d’escombraries queda anul·lat i s’haurà de tramitar de nou

0
1501

Donen la raó a les empreses que van impugnar l’adjudicació del servei a Romero Polo-Valoriza


Figueres no se n’acaba de sortir amb el tema de la gestió de la recollida d’escombraries. La setmana passada l’actual govern -el quadripartit encapçalat per Agnès Lladó- anunciava que el concurs engegat abans de les eleccions municipals ha quedat anul·lat. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha donat la raó a dues de les tres empreses que van recórrer contra l’adjudicació del servei a la unió temporal d’empreses (UTE) Romero Polo-Valoriza. Una adjudicació que era per 4 anys i amb un valor global de 23,6 milions d’euros.

La decisió del Tribunal anul·la tot el procediment de licitació engegat per l’Ajuntament durant l’anterior mandat. La resolució diu que «la tramitació de l’expedient administratiu s’ha fet malament i s’ha apreciat mala praxi, ja que es van introduir modificacions i nous conceptes de valoració que no estaven previstos inicialment en els plecs de clàusules de la licitació».

L’adjudicació del servei municipal de recollida de residus sòlids urbans, serveis de neteja viària i deixalleria es va aprovar en el ple del 9 de maig d’aquest any. Va ser juts abans de les eleccions municipals. Dies després les empreses Construcciones i Contratas (FCC), GBI Serveis, Sau, Sersall i Cespa van presentar al·legacions.

El procés va quedar suspès i ara anul·lat. Per tant, l’adjudicació haurà de començar de nou i serà l’actual govern que l’haurà de reiniciar.

De fet, l’anterior contracte d’escombraries a Figueres va acabar l’octubre del 2016 però fins al març del 2018 no es va tramitar el concurs. Això ha implicat prorrogar el servei diverses vegades amb l’actual concessionària, l’empresa mitxa Ecoserveis. Ara ja es planteja una nova pròrroga i, a més, es podria ampliar el pla de xoc contra l’incivisme, que des del setembre i fins a finals d’aquest any té un cost de 200.000 euros. Amb aquesta quantitat s’ha llogat maquinària i s’ha reforçat la neteja i la vigilància a les zones dels contenidors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li