El comerç depèn de nosaltres

0
1087

Fa més de dues setmanes que els bars, els restaurants i els centres d’estètica estan tancats per intentar revertir el creixement de la Covid-19. Acabem de passar el segon cap de setmana amb confinament nocturn i perimetral municipal els caps de setmana.

Moltes altres activitats econòmiques han vist com aquesta pseudoaturada els afectava directament. El turisme, la cultura, les activitats gastronòmiques o els esdeveniments també han quedat aturats des de fa uns dies. Tot això després de quatre mesos de confinament a la primavera. Una situació similar a la majoria de països europeus. Una part del nostre teixit econòmic està patint i lluita per sobreviure malgrat les dificultats.

Les dades epidemiològiques comencen a millorar i, tot i que sembla que no es vol fer una desecalada lenta, tot aquest teixit econòmic depèn, més que mai, de nosaltres per poder sobreviure. La cultura, el comerç, la gastronomia i el turisme són activitats que donen vida a la ciutat. Sense elles les ciutats deixen de ser ciutats.

Amb el confinament francès fins al desembre i amb la incertesa dels propers mesos, és imprescindible que el desconfinament es faci bé i que alhora es pugui aprofitar la campanya de Nadal. Cal que tots els empresaris siguin conscients que les mesures de seguretat han de ser estrictes i nosaltres hem de fer una aposta ferma pel nostre comerç, la nostra restauració i la nostra cultura. Cal que aquesta Nadal, independentment de la situació en què ens trobem (estic convençut que serà bona), gastem a casa i apostem pel nostre comerç. Apostar per ells serà apostar per la nostra ciutat, per un centre viu i divers i per les moltes famílies que en depenen.

Aquests darrers dies, he pogut veure com alguns negocis han tancat però també com se n’estan obrint de nous. Obrir un comerç, un restaurant o una llibreria en aquest context té un mèrit excepcional i el mínim que podem fer és deixar d’engrossar el compte de resultats de les multinacionals globals, i apostar pel que donarà vida tot l’any al nostre carrer. Ara ens toca a tots apostar per ells. Si no ho fem, després no ens queixem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li