El circ de Figueres

0
1548

A partir de la dita que expressa, com a exemple de paradigma de la mala sort, voler muntar un circ i que et creixin els nans, estic pensant aquests dies si no ser√† aix√≤ el que ens est√† passant a Figueres, i precisament amb aquesta mateixa q√ľesti√≥, la del (difunt?) Festival Internacional del Circ Elefant d‚ÄôOr i la del nonat corresponent Museu: que un cert nanisme de projecci√≥ i futurs ciutadans ens ha enva√Įt a partir de l‚Äôaprovaci√≥ dels pressupostos municipals, qui sap si com a resultat de la desmembraci√≥ pol√≠tica representativa a la qual les darreres eleccions ens abocaren. (I que ning√ļ no se senti of√®s, que no faig refer√®ncia a cap grup pol√≠tic concret, sin√≥ al fenomen conjuntural que la manca de majoria genera inefic√†cia i disfunci√≥ i amb una representaci√≥ tant dispar aconseguir-la √©s una fita sobrehumana.)

Els ho deia no fa pas gaire en aquestes mateixes p√†gines, amb l‚Äôarticle ‚ÄúPressupostos‚ÄĚ: que si amb la retirada de la partida destinada a aquest afer, per exig√®ncies de la CUP i davant el dubte del posicionament de Toro ‚Äúes tractava que pass√©s com m√©s aviat millor aquest calze, podia ser una explicaci√≥ humanament comprensible, per√≤ pol√≠ticament inconvenient. Perqu√® Figueres no ha sortit guanyant amb aquesta dol√ßa derrota a la vegada que amarga vict√≤ria‚ÄĚ.

I aix√≠ estem palpant-nos les carns, vivint en un sublim escor√ß de levitaci√≥ sense viure en nosaltres mateixos, amb els hamletians dubtes de ser o no ser, begin the beguine, tornant a comen√ßar perqu√®, com ja tinc pronosticar des de fa temps, Figueres √©s una ciutat plena de Pen√®lopes que desteixeixen de nit el que altres confeccionen de dia: ara l‚Äôequip que aspira a emular els √®xits dels famosos ‚Äú5 magn√≠fics‚ÄĚ futbolers vol presentar una moci√≥ perqu√® els sis grups restants mostrin a les clares el seu comprom√≠s perqu√® Figueres, amb un Museu del Circ, incrementi el lideratge surrealista de ser la ciutat m√©s petita del m√≥n amb oferta cultural de primer ordre internacional.

No ho tindrà fàcil aconseguir-ho the majoress figuerenca perquè, entre altres coses, l’operació pot semblar un remake, un déjà-vu al qual s’oposarà la tossuderia i la queixa permanent a marxar endavant que sol impregnar el pensament local.

Per√≤ no est√† malament del tot que els figuerencs puguem tenir un retrat de fam√≠lia, encara que no gaudeixi, amb tota seguretat, de l‚Äôexpressivitat del de Goya amb la de Carles IV. Potser a l‚Äôhora de posar, alg√ļ s‚Äôho repensa i no vol sortir amb la cara de beneit del rei ni de la d‚Äôharpia de la reina. Tot aix√≤ que guanyar√≠em.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li