El ciclisme català arrenca des de Vilajuïga

0
1854

El Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes organitzarà, el 2 d’agost, el primer campionat català després de la pandèmia


 

El món del ciclisme català tornarà plenament a l’activitat des de l’Alt Empordà, i més concretament des de la localitat de Vilajuïga. De manera inesperada, el poble alt-empordanès es convertirà el pròxim diumenge 2 d’agost en el feu del Campionat de Catalunya XCO, la primera prova competitiva que es farà a la demarcació de Girona després dels efectes de la pandèmia de la Covid-19. «El dissabte, dia 1, hi haurà una marxa de gravel a Girona, però en àmbit autonòmic i des del punt de vista competitiu, el campionat que es farà a Vilajuïga serà la primera. Es tracta d’una de les proves més reconegudes i disputades del calendari català», explica Jordi Gironès, president del Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes, entitat organitzadora de l’activitat.

Com assenyala Gironès, l’arribada d’aquest esdeveniment a terres locals ha estat tota una sorpresa: «No estava prevista en el nostre calendari, però el club organitzador no va poder-la fer a causa de la pandèmia i nosaltres ens vam oferir. És un repte, però també una oportunitat perquè ens dona la possibilitat de tenir els millors corredors catalans a casa nostra i d’oferir un bon espectacle, tenint en compte que els nostres circuits són sempre de pur BTT, són físics i tècnics al mateix temps».

La prova d’aquest estiu, que seguirà els protocols que marca la Federació Catalana de Ciclisme i la Generalitat de Catalunya pel que fa al punt de vista sanitari, se celebrarà en la modalitat olímpica XCO, una disciplina que el president del club alt-empordanès descriu amb concisió: «És molt completa perquè els corredors han de ser bons pujant i també han d’estar físicament molt ben entrenats, però també requereix que tinguin una bona tècnica per baixar bé i de pressa».

XIFRA DE PARTICIPANTS. Amb relació al gruix de ciclistes que s’espera a principis d’agost, des del Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes auguren que aquesta xifra pot oscil·lar «entre els 150 i els 200» participants provinents d’arreu de Catalunya. «Estem parlant d’una competició important i molt disputada. És en aquest campionat on es proclamen els campions catalans que, més endavant, són els que van a representar Catalunya als Campionats d’Espanya amb la resta de companys de la selecció catalana d’altres modalitats», afegeix Gironès.

EL CLUB I LA PANDÈMIA. Més enllà d’aquest campionat estiuenc, des del club recorden que l’escola va tancar el primer dia de confinament arran de la crisi sanitària, i des de llavors s’ha decidit retornar a l’activitat amb cautela. «Haguéssim pogut reprendre les activitats al juny, però es va decidir que per tres setmanes de curs era millor esperar al setembre». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li