El ciclisme a Vilajuïga es consolida

0
1297

L’escola del Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes celebra aquest 2021 el seu vuitè any amb una trentena de joves


Després d’un any atípic a causa de la Covid-19, el Club Ciclista Vilajuïga-EoBikes afronta el 2021 amb una il·lusió continguda, tenint en compte que l’esdevenidor dels fets de la pandèmia marcarà el calendari competitiu. Així ho assenyala el president del club, Jordi Gironès, qui ressalta que aquest any un dels objectius passa per mantenir l’equip de grans, que ara compta amb més de mitja dotzena de corredors repartits en diferents categories: elit, màster i els joves que pugen de l’escola. «L’equip de grans el vam haver de deixar un temps a causa de la crisi, però el vam recuperar ara fa tres anys, i serveix de trampolí perquè aquests cadets i júniors un cop deixen l’escoleta puguin seguir competint i tenir un equip on poder anar», assenyala Gironès.

L’escoleta, precisament, és una de les altres grans prioritats de l’entitat ciclista empordanesa. En aquest sentit, el centre formatiu afrontarà el seu vuitè any, en plena consolidació. «L’escola està creixent amb molt bon ritme, ara mateix tenim una trentena de joves», apunta el president, que afegeix que un dels punts forts és que es tracta d’un espai de formació multidisciplinar: «Toquem totes les disciplines, els joves que en surten ho fan d’una manera bastant completa: fan des de BTT i carretera fins a Enduro DH o trial».

EL TRIAL, EN AUGMENT. De fet, tal com especifica Gironès, un dels reptes d’aquest any és fomentar més la disciplina de trial. «És una part important perquè ajuda els ciclistes a millorar la tècnica».

D’altra banda, el president també subratlla que l’escola ciclista es divideix en dues branques: els joves que hi participen per oci i els nens i nenes que ho fan per competir. «Tenim dos grups: una quinzena de membres que van a competir a diferents categories, de prebenjamins a infantils», apunta Gironès, que agraeix a Lexus Girona la seva ajuda i confiança com a patrocinador, que continuarà vigent durant el 2021.

EL 2020, MARCAT PEL VIRUS. I de la mateixa manera que ja es pot parlar de les fites pròpies del 2021, també és moment de fer balanç d’un 2020 marcat, inevitablement, per la Covid-19, la pandèmia i les seves respectives restriccions només han permès tenir l’escola operativa quatre mesos a l’any, mentre que el club només ha pogut participar en quatre curses comptades. Ara bé, malgrat el context, Vilajuïga va acollir el Campionat de Catalunya XCO, que va comptar amb una notòria participació. «Vam portar gent de renom, entre els quals hi havia campions del món, va ser un èxit», conclou Gironès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li