El Cercle Euram posa l’accent al Pla de Transició Energètica

0
979

Marc Grijalvo, soci de BIM Consultors, va remarcar que és important que les empreses i les administracions de l’Alt Empordà, si volen accedir als fons europeus, comencin a treballar en projectes relacionats amb la transició energètica


El Cercle Euram, durant la reunió mensual que ha mantingut aquest setembre, va destacar la importància dels fons europeus Next Generation i el Pla de Transició Energètica com a una bona oportunitat per Figueres. Així ho va exposar Marc Grijalvo, soci de BIM Consultors, que va remarcar que és important que les empreses i les administracions de l’Alt Empordà, si volen accedir als fons europeus, han de començar a treballar en projectes relacionats amb la transició energètica, així com també en la transició digital o en el reequilibri territorial per poder optar a les subvencions respectives. En concret, aquests fons aportaran més de 140.000 milions d’euros a l’estat espanyol durant el període de 2021 a 2024, i en el cas local, l’eina necessària per a poder-hi accedir és el Pla Estratègic de Transició Energètica en l’Àmbit de la Promoció Econòmica de Figueres, redactat per BIM Consultors, un instrument que té com objectiu transformar l’activitat econòmica tant de Figueres com de comarca.

Grijalvo va assenyalar que el model econòmic de Figueres està estancat i que les xifres no són bones, i va dir que «cal començar a transformar l’activitat i generar més valor afegit al model». «Figueres i comarca són un espai ideal, hi ha una oportunitat de transformació del model. Demanar fons per poder aplicar el Pla de Transició Energètica és una oportunitat que passa ara i no tornarà, cal aprofitar-lo», va dir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li