El Centre Excursionista Empordanès segueix caminant

0
1073

El Centre Excursionista Empordanès celebra el seu 55è aniversari amb la mira posada a les noves generacions


 

Aquest any es compleixen 55 anys de l’embrió del Centre Excursionista Empordanès (CEE). En concret, l’aventura es va iniciar el 1965, quan en Xavier Trilla i en Pepín Garcia, dos bons amics i apassionats per la natura i l’excursionisme, van començar a sondejar la idea de crear una entitat d’aquesta índole, però no va ser fins poc després, gràcies als consells del banyolí Anton Prat, que es van animar a crear un centre a Figueres per congregar tots aquells aficionats de la muntanya de la rodalia.

Des d’aquell temps fins llavors ha plogut molt, que es diu, i l’entitat ha mantingut una trajectòria ascendent que es manté dempeus avui dia. «Arribem als 55 anys en un moment d’esperança i de canvi. De fet, fa un any es va canviar la junta i intentem rejovenir l’entitat, però continuem fent moltes coses que s’estaven fent molt ben fetes, com ara el manteniment dels camins o activitats com la Mostra, el Concert de Muntanya, l’Alberada o la Festa del Bassegoda», explica el president, Jaume Delclòs, que també remarca la voluntat del club d’adaptar-se al nou context marcat per la pandèmia: «En aquests moments oferim excursions des de la web, esperant que la gent les pugui fer quan i com pugui».

De fet, tal com diu el president, aquesta situació excepcional provocada per la Covid-19 no ha suposat un pas enrere, més aviat el contrari. «Nosaltres creiem que significa noves oportunitats. Un exemple recent és l’Alberada, que normalment rebia unes 150 o 200 inscripcions, i estem convençuts que aquest any hem igualat o superat aquesta xifra, tot i que en aquesta ocasió la prova s’ha fet de manera individual». «La pandèmia, al cap i a la fi, suposa una obertura de ment i el sorgiment d’altres opcions. A la mateixa Alberada, per exemple, és evident que s’ha perdut la part social que hi havia abans, però també s’ha permès arribar a persones que potser no podien formar-ne part un dia en concret, però que ara, en aquest format, els hi ha estat més fàcil», agrega Delclòs, que no dubta en apuntar un altre detall inequívoc: que el coronavirus ha fet redescobrir a la població l’excursionisme i el senderisme. «La gent ha redescobert el camp o el bosc que tenen darrere com un espai de llibertat i de salut».

RECONNECTAR. El centre, que és la quarta entitat catalana amb més refugis de muntanya –Coll de Banyuls, Forn de Calç, Les Salines i Bassegoda–, sap perfectament quin ha de ser el camí que ha de recórrer: reconnectar-se amb la comarca. «És un dels grans objectius i de mica en mica ho estem fent. El centre ha estat una entitat molt vinculada amb tot el que passava a Figueres i a l’Alt Empordà, i estem recuperant aquest pols», subratlla Delclòs.

I vinculat precisament amb aquest lligam amb el territori s’hi troba, també, la voluntat de l’entitat d’arribar als públics més joves. «Un dels nostres punts forts ha de ser el de seguir enfortint el grup infantil, que és el pilar. Hem de treballar perquè no es trenqui aquesta intergeneracionalitat que hi ha: des de nens de 4 o 5 anys fins a gent de 70 o 75, tot això suposa la riquesa de l’excursionisme. Del que es tracta és de buscar nova gent, d’oferir-se i trobar sinergies amb persones que estan fent coses a la comarca», conclou el president. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li