El ‘Central Park’ escalenc, aviat

0
534

La Generalitat dona llum verda a modificar el planejament municipal per millorar l’entorn de l’estany de la Poma


 

La idea de convertir la zona de l’estany de la Poma en una espècie de Central Park a l’escalenca fa un pas endavant. La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha emès un informe favorable a la modificació del planejament municipal de l’Escala que permetrà crear aquest gran espai. També es dona llum verda a esponjar l’entorn de l’església i qualificar com a equipaments dues finques de la plaça de les Escoles.

EL PARC. El nou espai tindrà una superfície de 6 hectàrees, amb una làmina l’aigua d’1,14 hectàrees, i potenciarà l’eix de vianants i bicicletes que connecta el passeig de Riells amb l’estany. Pel que fa al sòl residencial previst al voltant de l’estany, disminueix dels 231 habitatges inicials als 179. D’altra banda, part del sostre que es preveia destinar a ús residencial tindrà usos hotelers. I és que un dels altres objectius de la proposta és millorar el model turístic del municipi, d’acord amb el Pla estratègic de turisme de Catalunya.

També es redueix l’espai previst per a vialitat. La circulació de vehicles es concentrarà a la xarxa perimetral del parc, formant una anella entre l’avinguda Montgó i els carrers Cossis, Mallols i Camp Rabassa.

ESPAIS. Pel que fa a l’entorn de l’església, es busca esponjar-lo creant tot un conjunt de places al seu voltant que permetin un recorregut a peu per contemplar-lo. La gran part de les finques afectades ja són de titularitat municipal, excepte dues de privades, que s’expropiaran. Finalment, s’inclouran al sistema d’equipaments dues finques de propietat municipal situades a la plaça de les Escoles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li